De toekomst van ons afval

Van waardeloos afval
naar circulaire kantoorinrichting

Waardeloos afval

Wij veranderen waardeloos afval in waardevolle circulaire kantoorinrichting. Wij zorgen dat grondstoffen nooit meer verloren gaan.

TRIBOO

In alles wat we doen bouwen we aan harmonie tussen mens en natuur. We doen dit door verantwoordelijkheid te nemen.

Waardevolle kantoorinrichting

We zetten revolutionaire innovaties in beweging om maximale impact te maken. Doe jij met ons mee?

Circulaire koplopers

Daarom richten wij anders in

Wij leveren alles wat nodig is om een kantoor gezond, circulair en met een lage CO2 footprint in te richten. De identiteit van de organisatie vormt het uitgangspunt bij het ontwerpen, produceren en leveren. Op spraakmakende wijze maken wij de circulaire economie en afvalloze maatschappij voor iedereen zichtbaar in het interieur.

100% Circulair

Gemaakt van afval en herbruikbare grondstoffen

Gezonde omgeving

Positief effect op vitaliteit en productiviteit

Co2 opslag

Materialen met een negatieve Co2-footprint

Versterk uw propositie

Onderscheidend verhaal voor uw medewerkers én klanten

Impact op strategie

Geef praktische vorm aan uw doelstellingen op duurzaamheid

Subsidie

Maak gebruik van aantrekkelijke kortingen op uw investering

Circulaire kantoorinrichting

Onze circulaire meubelen zijn gemaakt van afval. Met veel creativiteit en engineering worden natuurlijke vezels en kunststoffen uit afval reststromen geupcycled in spraakmakende vormen. Al onze producten voldoen aan de hoogste normen voor design, kwaliteit en circulariteit.

Uitgelichte producten

NEVERENDING FURNITURE ROOTS AND RUGS

Tafels
Reststromen van Hennep, olifantengras, riet, tapijttegels

#GREENGRIDZ CIRCULAIRE DUO WERKPLEK

Bureaus
#greengridz meubel constructiepaneel, everuse akoestische isolatie, recycled staal

NEVERENDING FURNITURE ROOTS UNLIMITED HIGH TABLE

Tafels
Reststromen van PET carbon, PET, PP, Hemp, Papier, Karton

NEVERENDING FURNITURE TULIP TRIO

Plantenbakken
Herbruikbare grondstoffen, thermoplasten uit afvalreststromen van kunststoffen

#GREENGRIDZ CIRCULAIRE TAFELS

Tafels
#greengridz meubel constructiepaneel, recycled staal, 3D Robot Printed recyclaat

NEVERENDING FURNITURE TWISTED X TABLE

Tafels
Reststromen van PET carbon, PET, PP, Hemp, Papier, Karton

#GREENGRIDZ VAKKENKAST

Kasten
#greengridz meubel constructiepaneel, HPL, fineer, FORBO desktop, COOLOO coating

NEVERENDING FURNITURE COOL EGG

Plantenbakken
Reststromen van betaaltokens Nederlandse festivals, consumptiemunten, oude koelkasten, PET carbon, PET, PP, Hennep, Papier, Karton

NEVERENDING FURNITURE IVY HIGH TABLE

Tafels
Reststromen van PET carbon, PET, PP, Hemp, Papier, Karton

CIRCULAIRE TAFELS GEMAAKT VAN 8 GEOOGSTE PLANTENBAKKEN MET INLEG VAN WEIDEGRAS EN LAVENDEL

Tafels
Oude plantenbakken geoogst bij Nationale Nederlanden, weidegras en lavendel

NEVERENDING FURNITURE ROOTS HIGH TABLE

Tafels
Reststromen van PET carbon, PET, PP, Hemp, Papier, Karton

#GREENGRIDZ WOOD CIRCULAIRE TAFELS

Tafels
#greengridz meubel constructiepaneel, recycled staal, 3D Robot Printed recyclaat

NEVERENDING FURNITURE RIPPLED PILLAR

Plantenbakken
Reststromen van betaaltokens Nederlandse festivals, consumptiemunten, oude koelkasten, PET carbon, PET, PP, Hennep, Papier, Karton

NEVERENDING FURNITURE ROOTS SIDE TABLE

Tafels
Reststromen van PET carbon, PET, PP, Hemp, Papier, Karton

NEVERENDING FURNITURE IVY UNLIMITED HIGH TABLE

Tafels
Reststromen van PET carbon, PET, PP, Hemp, Papier, Karton

#GREENGRIDZ GAME ON CIRCULAIRE KLAPTAFELS

Tafels
#greengridz constructiepaneel, gerecycled staal

NEVERENDING FURNITURE ROOTS VAN HIER SIDE TABLE

Tafels
Reststromen van Hennep, olifantengras,

Circulaire projecten

Wat begon met het bekijken van een 3D geprinte tulpenvaas en vervolgens gedreven door betrokkenheid en enthousiasme bleken er veel meer circulaire oplossingen mogelijk, die uiteindelijk in het gebouw ook gerealiseerd zijn. Met TRIBOO kreeg “samen werken aan huisvesting” een veel bredere dimensie en een verhaal erbij rondom de totstandkoming.
Paul Smulders
Projectleider inbouw renovatie hoofdgebouw Provincie Zuid Holland
Provinciehuis Zuid Holland
Pieter en Peter vinden het zeer interessant en leuk om met TRIBOO samen te werken. Zij leveren producten die helemaal passen bij onze circulaire doelstellingen. Ze nemen ons mee in de ontwikkeling en kennis van materialen, bindtechnieken en modulaire constructies gemaakt op de Nederlandse bodem. Ze laten gewoon zien waar het van gemaakt is en dat spreekt aan. Daarnaast helpen zij ook bij het vertellen van “het circulaire verhaal”.
Pieter Lems en Peter Jansen
Strategie & Ontwikkeling | Facility Management
Nationale Nederlanden
Massaro: ‘We hebben deze meubels gekozen omdat ze gemaakt zijn van waardeloos afval dat anders een impact op onze planeet zou hebben gemaakt. Nu zijn het coole en leuke meubels geworden. Al die duizenden medewerkers en bezoekers die gebruik gaan maken van de kamers zullen het verhaal zien, en lezen, en raken mogelijk geïnspireerd hetzelfde te gaan doen’.
Marco Massaro
Head of Division, European Space Agency
European Space Agency

Blog

De circulaire merken van TRIBOO

Via onze merken vindt u eenvoudig de meest innovatieve producten die passen bij de spraakmakende omgeving die u wenst. Circulaire producten die op een praktische wijze uw bedrijfsvoering verduurzamen, invulling geven aan de Sustainable Development Goals en helpen Earth Overshoot Day dag voor dag naar achteren te verplaatsen.

#GREENGRIDZ

Het innovatieve circulaire meubel constructiepaneel met een gezonde missie. #GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Hierdoor is het constructiepaneel sterker en stijver dan welk massief paneel op dit moment verkrijgbaar in de markt. Het buigt niet door waardoor lange constructies voor meubel en bouw toepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Het is 100% vlak waardoor perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een onvergelijkbare strakke uitstraling.

Meer over
#GREENGRIDZ

THE WALL by TRIBOO

The Wall by TRIBOO is een innovatief wandsysteem wat uniek is op de markt. Het is de combinatie van een mobiele scheidingswand en “slimme” modulaire uitbreiding voor de werkplek of vergadertafel. Door het gepatenteerde 4 fasen rail system, wat is geïntegreerd in de wand, is het mogelijk om draadloos elektronische accessoires aan te sluiten die het werken leuker, “lichter” en makkelijker maken. Daarnaast verander je met The Wall eenvoudig en snel de indeling en functie van een ruimte door de wandmodules te verplaatsen. POWER INSIDE THE WALL De gepatenteerde 4 fasen techniek verwerkt in het innovatieve geïntegreerde railsysteem zorgt er voor dat deze wand elektronische toepassingen kan voorzien van stroom. De wand kan aangesloten worden op het net 220V welke wordt omgevormd tot 24V voor de accessoires. Daarnaast kunnen er stopcontacten en USB oplaadpunten worden geïnstalleerd op The Wall. SAMENSTELLING VAN THE WALL The Wall is standaard leverbaar in 35 verschillende uitvoeringen. De akoestische kern van de wand is opgebouwd uit gerecyclede materialen gemaakt van pet flessen of oude kleding. Voor de afwerking kan gekozen worden uit een verscheidenheid aan materialen zoals hergebruikt hout of textiel gemaakt van het afval van ananas planten of oude visnetten. Het totaal gewicht van de wand bedraagt 21,5 kilo. ACCESSOIRES VAN THE WALL: The Wall kan gepersonaliseerd worden op jouw werkstijl. Handige accessoires zoals draadloze oplaadstations voor telefoons en tablets, opbergplanken in verschillende afmetingen en vormen met geïntegreerde LED verlichting voor opslag van orders en boeken, spotjes waarmee je kunt uitlichten, whiteboards, magneetstrippen met magneten en zelfs vaasjes waarmee je de bloemetjes binnen kan zetten op je werkplek.

SUSTONABLE

Sustonable is een gerecycled en recyclebaar circulair materiaal gemaakt van gerecyclede plastic PET flessen en natuursteen. Het gebruikte plastic is post-consumer om de tonnen plastic te verminderen die elk jaar in oceanen en stortplaatsen eindigen. TRIBOO en Sustonable zetten zich samen in voor de circulaire economie; daarom recyclen we zoveel mogelijk plastics om ze in gebruik te houden, uit het milieu en zonder gebruik te maken van nieuwe grondstoffen. Daarom recyclen we 100 PET-plastic flessen per m2 materiaal. Sustonable materiaal wordt gebruikt voor circulaire kantoorinrichting bij toepassingen zoals tafel- en bureaubladen, werkbladen en voor de afwerking van wanden. Doe mee aan onze marathon tegen plastic afval!

Meer over
SUSTONABLE

EverUse

Circulair isolatie product gemaakt van afval. Het innovatieve EverUse isolatie materiaal wordt geupcycled uit afval reststromen van papier en karton. Door het vervezelen van deze natuurlijke cellulose vezels ontstaat een wollig materiaal. Doordat het circulaire product wordt geupcycled uit afval in plaats van nieuw gewonnen grondstoffen, heeft het een negatieve CO2 footprint en slaat het CO2 op in de constructie waarin het verwerkt wordt. De natuurlijke cellulose vezels zijn zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Het bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen als formaldehyde en inkt. Hierdoor wordt het mogelijk om gezonde akoestische meubel toepassingen te maken die bijdragen aan een gezonde en verantwoorde werkomgeving. EverUse is het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met Cradle to Cradle certificering.

Meer over
EverUse