Projecten

Social Impact Factory kiest opnieuw voor as a service formule voor circulaire kantoorinirichting locatie Amsterdam

De derde locatie van de Social Impact Factory in Amsterdam is een feit! De perfecte uitvalsbasis aan de rand van de stad: gunstig gelegen binnen de ring, vlakbij de A2, A9 en de A10 en goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bij de circulaire inrichting van het kantoor, werd door Ivar Davids en Carlijn Grinwis, opnieuw bewust gekozen om niet meer te kopen maar alleen te betalen voor het gebruik.

Door de keuze voor furniture as a service van TRIBOO kreeg de kwaliteit en betaalbaarheid van het circulaire en innovatieve interieur een enorme boost. Spraakmakende 3D geprinte tafels gemaakt van diverse afval reststromen geven een extra dimensie aan de vergaderingen en bijeenkomsten die georganiseerd worden om maatschappelijke problemen op te lossen. Samen zorgen beide organisaties er voor dat de grondstoffen nooit meer verloren gaan. Ze komen aan het einde van de gebruiksduur altijd terug bij TRIBOO en aan het einde van de levensduur maken zij van dezelfde grondstoffen opnieuw circulaire producten.  

Bij de circulaire inrichting zijn totaal 56 #greengridz old fashion werkplekken geleverd. Elektrisch verstelbare DUO zit sta bureaus waarbij de innovatieve lichtgewicht bureaubladen zijn afgewerkt met laminaten gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken, oude pakken en ziekenhuis kleding. Door de perfecte circulaire match met de PURE bureaustoel van Interstuhl wordt er per werkplek 18 kilo materiaal bespaart op het bureau en 7,5 kilo op de stoel. Totaal wordt er per circulaire werkplek ruim 25 kilo minder materiaal gebruikt dan de traditionele oplossingen die standaard aangeboden worden in de markt.

Bij binnenkomst springen de uit afvalrestromen 3D geprinte IVY en ROOTS statafels met #greengridz tafelbladen van drie- en twee en een halve meter lengte meteen in het oog. De frames van de tafels zijn geprint van de kunststof afvalrestromen van PET en natuurlijke vezels van hennep. TRIBOO introduceert hiermee een nieuwe beeldtaal in de kantooromgeving die de circulaire economie en maatschappij zonder afval feilloos vorm geeft. De grondstof van het tafelframe is 100% herbruikbaar als materiaal om weer andere meubelen van te maken en de #greengridz tafelbladen besparen 60% CO2 en kunnen  middels pyrolyse verandert worden aan het einde van de levensduur in actieve kool voor water en luchtfilters.

Wat vergaderen een extra dimensie geeft en weer leuk maakt zijn de 58 geleverde #greengridz game on klaptafels. De afwerking van de bovenzijde van de bladen zijn spelletjes die je met je hele team kan spelen. Goed voor als je opnieuw je focus moet vinden als de spanningsboog bereikt is. Ganzenborden, schaken, dammen, tafeltennis en mens erger je niet, het kan allemaal op groot formaat. En na een leuke afleiding kan je weer effectief door vergaderen. De tafels kunnen als een groot spel worden ingericht maar kunnen ook individueel worden ingezet voor maximale flexibiliteit.  

OVER DEZE MONUMENTALE LOCATIE KAUWGOMBALLENFABRIEK

Het gebouw van Social Impact Factory Amsterdam is onderdeel van het grotere complex de Kauwgomballenfabriek. De naam is afkomstig van de allereerste kauwgomfabriek in Nederland. De broers Jules en Robert Markus begonnen de fabriek in 1948 onder de naam ‘Maple Leaf’. De naam is een eerbetoon aan de Canadezen die niet alleen ons land hebben bevrijd, maar ook het product kauwgom in Nederland hebben geïntroduceerd. De broers zagen veel potentie in het concept van kauwgom. Bekende merken als Sportlife produceerden hun kauwgom in deze fabriek. De fabriek is na vele succesvolle jaren in 2003 gesloten en het hele gebied werd in 2008 getransformeerd.

Dit prachtige industriële pand van 1.300 m2 en drie etages kent veel ruimte en veel daglicht. Voor jouw flexibele werkplek tot een eigen kantoorruimte. En voor vergaderen met je team tot events met grote groepen. Bij ons in de 'Kauwgomballenfabriek' kun je terecht voor het volgende:

- 8 vergaderruimtes van 4 tot 40 personen

- 50 werkplekken, zowel flexibel als vast

- diverse eigen offices met 4 tot 8 werkplekken

- grote centrale ontvangst voor events, borrels en walking dinners tot 100 personen