De toekomst
van ons afval

Om nieuwe producten te maken, heb je geen ruwe grondstoffen nodig. Je hoeft alleen maar radicaal anders te kijken naar de grondstoffen die we al hebben.

Wij creëren maximale problemen daar, voor minimale besparingen hier.

De manier waarop we producten maken zorgt voor problemen. Waardevolle grondstoffen veranderen in waardeloos afval, omdat we de materialen niet kunnen hergebruiken.

Met veel CO2, giftige stoffen en vervuiling tot gevolg

Producten worden verbrand, belanden onder de grond en in onze oceanen. Op deze manier brengen giftige stoffen en CO2 schade toe aan onze leefomgeving.

En in plaats van zuinig te zijn, verspillen we alles

Met als gevolg milieuvervuiling, klimaatverandering en het uitputten van grondstofvoorraden.

Terwijl we €73.000.000 aan grondstoffen kunnen hergebruiken per jaar

Dit moet en kan anders!

Wij hebben de
oplossing

Om nieuwe producten te maken, heb je geen ruwe grondstoffen nodig. Je hoeft alleen maar radicaal anders te kijken naar de grondstoffen die we al hebben.

Waardeloos afval

Wij veranderen waardeloos afval in waardevolle circulaire kantoorinrichting. Wij zorgen dat grondstoffen nooit meer verloren gaan.

TRIBOO

In alles wat we doen bouwen we aan harmonie tussen mens en natuur. We doen dit door verantwoordelijkheid te nemen.

Waardevolle kantoorinrichting

We zetten revolutionaire innovaties in beweging om maximale impact te maken. Doe jij met ons mee?

De grondstoffen bank

We geven kunststoffen een tweede leven en gebruiken natuurlijke vezels als herbruikbaar materiaal van de toekomst.

Hout

E-waste

Papier en karton

CD's

Natuurlijke vezels

Consumenten plastic

PET flessen

Onze technologie

Met behulp van 21ste eeuws vakmanschap maken we van elk type grondstof weer spraakmakende circulaire producten.

3D Robot Printing

Robot 3D printen is een techniek die wordt toegepast bij de productie van de circulaire design meubelen. Laagje voor laagje worden parametrische modellen omgezet in spraakmakende meubelenstukken. Doordat de robot arm vanuit praktisch elke hoek kan printen zijn extreem complexe, gebogen geometrieën mogelijk. Biophilic design en complexe wiskundige vormen en algoritmes kunnen nu eenvoudig worden vertaald naar Dutch Design meubilair. Herbruikbare grondstoffen en recyclaat uit afvalrestromen vormen de ingrediënten van onderstellen van tafels, lampen, en plantenbakken. Het creëert een nieuwe wereld van ontwerpvrijheid en maakt de weg vrij voor afval loos produceren. Meubelen worden digitaal getransporteerd naar de plaats van bestemming en lokaal geproduceerd met een minimale CO2 footprint.

Persen

Met de pers worden afvalrestromen van kunststoffen en natuurlijke vezels onder hoge druk en warmte veranderd in bladen die gebruikt worden om circulaire meubelen te maken. De grondstoffen die worden geoogst uit het plastic afval zijn oud kinderspeelgoed, zeepflacons, cd hoesjes, kratten, lampen, tuinmeubels en huishoudelijke apparaten. De natuurlijke vezels worden gewonnen uit oude melkpakken, hennep, koffie drap, oude kleding, houtsnippers, papier en karton.

CNC

Computer Numerical Control of kort gezegd CNC verwijst naar het proces van het verwijderen van materiaal met hogesnelheidsprecisiemachines die gebruik maken van een breed scala aan snijgereedschappen. Deze machines worden gebruikt om materialen te bewerken als hout, kunststoffen, steen, composieten en metaal om er circulaire kantoormeubelen van te maken.

Met de hand gemaakt

Gemaakt met de hand in Nederland. Innovatief vakmanschap rustend op jarenlange ervaring en liefde voor het maken van meubelen. Met passie voor de meest duurzame en circulaire materialen worden grondstoffen gewonnen uit afvalrestromen en gevormd tot spraakmakend interieur. Professionele vakmensen bekwaam in de bewerking van hout, metaal, kunststof en textiel.

Vervezelen

Vervezelen is een vorm van recycling waarin papier, karton en textiel wordt teruggebracht tot vezels. Het is een mechanisch proces waarin de afgedankte producten met machines worden ontrafeld. De vezels kunnen opnieuw worden hergebruikt als bouwblokken om circulaire producten te maken.

Spuitgieten

Met spuitgieten wordt kunststofrecyclaat dat aangevoerd wordt als granulaat, gesmolten tot een viskeuze massa en wordt deze onder hoge druk ingespoten in een matrijs waarvan de holte de vorm is van het gewenste product. Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt men het gewenste product.

Circulair business model

Het kantoor is een grondstoffen bank, waar we waardevolle materialen tijdelijk opslaan in spraakmakende producten.

De gezichten
achter TRIBOO

Tristan Koppe

CTO - Circular Tribe Officer
info@triboo.nl

Marc van der Heijden

Founder
marc@triboo.nl

Thomas Nielsen

CTO - Circular Tribe Officer
thomas@triboo.dk

Serge Ligtenberg

Guru of storytelling and imaging
info@triboo.nl

Tim Kaizer

Chief Circular Kitchens
info@triboo.nl