Blog

#GREENGRIDZ HELPT CSRD DOELSTELLINGEN TE BEREIKEN MET MINDER MATERIAAL, MINDER CO2 EN MINDER AFVAL

In november 2022 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze nieuwe richtlijn staat dat vanaf 2024 steeds meer bedrijven verplicht worden te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. De CSRD-richtlijn staat centraal in de Green Deal van de Europese Unie en moet zorgen voor meer transparantie over en betere kwaliteit van duurzaamheidsinformatie.

Juist in Nederland kunnen er significante verbeteringen in de bedrijfsvoering worden gerealiseerd bij het reduceren van de CO2 footprint, het minder gebruiken van materiaal en het verminderen van afval. Nederland bestaat voornamelijk uit organisaties die werkzaam zijn in de commerciële (56%) en publieke dienstverlening (28%) totaal 9,8 miljoen mensen. Deze organisaties opereren hoofdzakelijk vanuit kantoren. En juist in de inrichting van deze kantoren kan een eenvoudige verandering een enorme positieve bijdrage worden gerealiseerd bij het bereiken van de beoogde CSRD doelstellingen.

Met het toepassen van innovatieve lichtgewicht #greengridz bureau- en tafelbladen op werkplekken en tafels, kan je op eenvoudige wijze een groot verschil maken. Met elk blad reduceer je 60% CO2 ten opzichte van het traditionele zware massieve spaanplaat blad die als standaard wordt gehanteerd in de markt. Afhankelijk van de dikte en afmeting van het blad wordt er minimaal 12 kilo materiaal minder gebruikt per blad. En aan het einde van de levensduur kan je het blad retourneren bij TRIBOO en wordt het blad versnipperd en middels pyrolyse verandert in actieve kool die wordt gebruikt voor de vulling van water- en luchtfilters.  

Het circulaire #greengridz bureau- en tafelblad is bewezen en onderbouwd best in class in de markt. De LCA en het MRPI®-EPD certificaat geverifieerd door EcoReview zijn hiervan het bewijs.

Maak vanaf vandaag een andere keuze bij de inrichting van uw kantoor! TRIBOO helpt u graag mee bij de realisatie van uw CSRD doelstellingen door minder gebruik van materiaal, minder CO2 uitstoot en minder afval.