Projecten

Kantoor Royal Flora Holland circulair ingericht met #greengridz werkbladen

Het is een eenvoudige rekensom. Als je een traditionele bureauopstelling of tafel vergelijkt met de werkplekken en ontmoetingstafels die GISPEN en TRIBOO samen aangeboden hebben, geven de cijfers aantoonbaar en onomstotelijk het verschil weer. Vergeleken met traditionele massieve spaanplaat bureaubladen, in een afmeting van 1600x800mm, scheelt dat al gauw 18 kilo aan materiaal en 60% aan CO2.

ROYAL FLORA HOLLAND KIEST BEWUST VOOR CIRCULAIRE #GREENGRIDZ WERKBLADEN

Het is een eenvoudige rekensom. Als je een traditionele bureauopstelling of tafel vergelijkt met de werkplekken en ontmoetingstafels die GISPEN en TRIBOO samen aangeboden hebben, geven de cijfers aantoonbaar en onomstotelijk het verschil weer. Vergeleken met traditionele massieve spaanplaat bureaubladen, in een afmeting van 1600x800mm, scheelt dat al gauw 18 kilo aan materiaal en 60% aan CO2. Op de R ladder van Lansink is het niet gebruiken van materiaal het hoogst haalbare en hier schoot #GREENGRIDZ in de roos. Daarnaast hoef je materiaal wat je niet gebruikt straks ook niet her te gebruiken en komen de grondstoffen waarmee #GREENGRIDZ gemaakt worden uit afvalreststromen. Ons interieur draagt hiermee bij aan de doelstelling om de CO2 van onze bedrijfsvoering te reduceren en we geven hiermee invulling aan SDG12 verantwoorde consumptie en productie.  

   

3730 KILO MATERIAAL EN 60% CO2 BESPAARD OP 134 BUREAUS EN 26 TAFELS

In totaal waren er 160 werkbladen nodig van 24 en 30 mm dikte. Variërende vormen van vierkant en rechthoek tot cirkels, ovalen en triangels. Totaal samengesteld in een prachtig kleurenpallet wat de identiteit weerspiegelt van Royal Flora Holland.  

TWEE TOONAANGEVENDE NEDERLANDSE PRODUCENTEN MAKEN SAMEN HET VERSCHIL

TRIBOO en GISPEN slaan als twee toonaangevende Nederlandse producenten de handen in elkaar bij het verminderen van materiaal, reduceren van CO2 en toepassen van vezels uit afvalreststromen. Hiermee produceren zij altijd dicht de klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie. 

MENSEN MAKEN DOOR WIL HET VERSCHIL

De mensen maken ten allen tijde het verschil. Martijn Meijer, gepassioneerd over circulair en al 21 jaar werkzaam voor Gispen, Rudolf Scholtens van Royal HaskoningDHV en namens de opdrachtgever Royal Flora Holland de projectleider en Marc van der Heijden, directeur van TRIBOO daagden elkaar uit en vonden elkaar op het scherpst van de snede als het gaat over aantoonbaar duurzaam. Op de podcast die binnenkort wordt gecommuniceerd kan je leren over de uitdagingen en hobbels die door mensen genomen moeten worden om uiteindelijk tot een geweldig resultaat te komen.