Blog

WERELDPRIMEUR TRIBOO EN INTERSTUHL SAMEN OP DE BRES VOOR MINDER MATERIAAL, MINDER CO2 EN GEEN AFVAL

TRIBOO en Interstuhl lanceren samen een circulair meubelprogramma bestaande uit bureaus en tafels met bijpassende stoelen gemaakt met minder materiaal, minder CO2 en geen afval.

Beide bedrijven bundelen hun krachten en komen met een pragmatische oplossing die een positieve bijdrage gaat leveren aan het grondstoffenprobleem waar de wereld mee kampt. TRIBOO met haar innovatieve lichtgewicht #GREENGRIDZ bureau- en tafelbladen en spraakmakende 3D geprinte onderstellen voor tafels. Interstuhl met haar wereldprimeur, de collectie PURE.

RUIM 25 KILO MINDER MATERIAAL PER WERKPLEK

Samen besparen zij op een standaard werkplek van 1600x800x24mm 18 kilo materiaal op het bureau en 7,5 kilo op de bureaustoel. Totaal wordt er per circulaire werkplek ruim 25 kilo minder materiaal gebruikt dan de traditionele oplossingen die standaard aangeboden worden in de markt. En materiaal dat je niet gebruikt hoef je ook niet her te gebruiken, meer circulair dan dat kan niet.

GEEN AFVALKOSTEN EN BIJ INLEVEREN VAN GRONDSTOF ONTVANG JE 5 EURO PER KILO MEUBEL

Daarnaast is er het tafelprogramma waarbij de onderstellen 3D geprint worden in spraakmakende vormen vanuit het recyclaat van plastic afvalreststromen. Deze onderstellen zijn gemaakt van 100% gerecylede content en kunnen aan het einde van de levensduur worden versnipperd om opnieuw te worden geprint tot meubelstuk. Bij het inleveren van de 3D geprinte meubelstukken ontvangt de eigenaar 5 euro per kilo meubel en hoeft daarnaast ook niet meer te betalen voor het afvoeren van afval, een win-win situatie voor degene die geïnvesteerd heeft in de herbruikbare grondstoffen. Ook de kunststof componenten van de PURE kunnen via deze weg opnieuw gebruikt worden. Zo worden meubels Neverending.

70% MINDER ONDERDELEN EN 98% HIERVAN KAN WEER IN CYCLUS WORDEN OPGENOMEN

PURE stoelen passen zich vanzelf aan de gebruiker, zijn lichaam en bewegingen aan, zonder dat je hier ingewikkelde instellingen voor hoeft uit te voeren. De stoel maakt niet alleen bewegingen in alle dimensies mogelijk, maar zorgt er ook voor dat je altijd en overal actief en productief kunt werken. Het ontwerp- uitgangspunt is, een aantrekkelijk design met zo min mogelijk toegepaste materialen, die efficiënt functioneren en makkelijk te recyclen zijn. Het resultaat? Een comfortabele, duurzame en lichte bureaustoel (40% lichter van gewicht) met een modern design en met een revolutionaire geïntegreerde ‘Smart Spring’-technologie. De basis van PURE met deze slimme technologie bestaat uit een zuivere en 100% recyclebaar polyamide met glasvezels.

ZO LANG MOGELIJK GEBRUIKEN EN AAN HET EINDE VAN DE LEVENSDUUR DE GRONDSTOFFEN HERGEBRUIKEN

Beide bedrijven realiseren zich dat er nog een weg te gaan is. Stap voor stap de grondstoffenkringloop sluiten zodat alle waardevolle ingrediënten van de meubelen niet meer bij het afval belanden. Er zijn al mooie resultaten bereikt. De #greengridz bureau- en tafelbladen kunnen aan het eind van het leven worden ingeleverd en worden middels pyrolyse veranderd in actieve kool, een grondstof voor de zuiveringsindustrie, dat gebruikt wordt in water- en luchtfilters. De gerecyclede kunststoffen  dienen als grondstof voor andere meubelen. Met deze samenwerking willen beide partijen de transitie naar een circulaire economie en maatschappij zonder afval versnellen door kennis te delen en het tempo van het opschalen te vergroten. Samen maak je meer impact.