Blog

#GREENGRIDZ BUREAU- TAFEL- EN KEUKENBLADEN VERANDEREN IN WATER- EN LUCHTFILTERS

Het product uit de ene industrie vormt de grondstof voor de andere industrie.

#GREENGRIDZ, het meubelconstructie paneel met een gezonde missie, is een circulair product uit de meubelindustrie. Aan het eind van de levensduur belanden de innovatieve lichtgewicht panelen niet op de afvalberg of verbrandingsoven. Ze kunnen worden ingeleverd  waarna er actieve koolstof van wordt gemaakt voor de productie van water- en luchtfilters. Die vervolgens weer hun weg vinden naar de kantoren en keukens van Nederland. Een gesloten grondstoffenkringloop.

Initiatiefnemers zijn Marc van der Heijden, directeur van TRIBOO, Ben van Elk, productmanager bij Dekker Zevenhuizen en Kenny vanreppelen, CEO bij ACT&SORB. Samen sluiten zij de grondstoffenkringloop en brengen een disruptieve oplossing op de markt voor circulaire #greengridz bureau- tafel en keukenbladen.

De bedrijven gaan op industriële schaal het verschil maken bij het schoonmaken van onze planeet. Per jaar kan er 76000 ton niet recyclebaar mdf en spaanplaat worden veranderd in actieve koolstof. Met de disruptieve technologie, circulair business model en professionele retourlogistiek ontstaat een mooie synergie tussen de houtverwerkende industrie, de bouw- en meubelindustrie en de lucht- en waterzuivering. Het doel om een wereld te creëren waarin afval fossiele materialen vervangt is weer een stap dichterbij gekomen. Een win win win situatie voor iedereen.

Bekijk de film, raak geïnspireerd en start vandaag nog met het toepassen van deze praktische circulaire oplossing bij het circulair inrichten van kantoren.