Blog

TE BEWONDEREN BIJ NIEUWE LOCATIE SOCIAL IMPACT FACTORY IN AMSTERDAM – DE KAUWGOMBALLENFABRIEK

We beginnen het jaar met het uitvoeren van onze goede voornemens 😊 waardeloos afval veranderen in waardevolle circulaire kantoorinrichting 😊 Samen met Ivar Davids en Carlijn Grinwis van Social Impact Factory veranderen wij woorden in daden. Op de nieuwe locatie in Amsterdam, de Kauwgomballenfabriek, zijn circulaire designmeubelen te zien gemaakt met minder materiaal, minder CO2 en minder afval.

3D geprinte ROOTS en IVY statafels gemaakt van afvalreststromen uit hennep en pet. 100% herbruikbaar als grondstof aan het einde van de levensduur, om opnieuw een ander circulair meubel te maken. Werkplekken en vergadertafels voorzien van de innovatieve lichtgewicht #GREENGRIDZ tafelbladen waarbij 70% minder materiaal is gebruikt en 60% minder CO2 wordt uitgestoten. De afwerking van de bladen is gemaakt van gerecyclede oude spijkerbroeken, maatpakken en ziekenhuiskleding.

Social Impact Factory koos heel bewust om het meubilair niet meer te  kopen maar alleen te betalen voor het gebruik. Door de furniture as a service gaan de grondstoffen nooit meer verloren en komen altijd terug bij TRIBOO. Samen zorgen we goed voor onze circulaire meubelen en aan het einde van de levensduur maken we er opnieuw meubelen van met een spraakmakend verhaal.

Wij wensen iedereen een fantastisch en duurzaam 2024 toe en ontmoeten je graag op de nieuwe locatie in Amsterdam.