Projecten

Social Impact Factory kiest voor circulaire kantoorinrichting as a service met minder materiaal, minder CO2 en herbruikbare grondstoffen

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. Vanuit de locaties in Amsterdam en Utrecht worden partijen bij elkaar gebracht om nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen en maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en op te lossen. Om dit te faciliteren worden duurzame werkplekken, ontmoetings- en eventruimtes aangeboden.

Met projecten, inspiratiesessies en events worden blikvelden verbreed en creatieve verbindingen tussen mensen gesmeed. In de inrichting en aankleding van de gebouwen, de samenwerkingen die worden aangegaan, de evenementen die worden  georganiseerd, zie je sociaal ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid terug.

Met de uitbreiding van een nieuwe locatie aan de Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht, op steenworp afstand van de Dom en op 15 minuten loopafstand van Utrecht CS vonden de Social Impact Factory en TRIBOO de verbinding met elkaar. Circulair inrichten van het gebouw, as a service, met minder materiaal, minder CO2 en herbruikbare grondstoffen.

Jaarlijks wordt er in Europa 11.000.000.000 kilo meubilair weggegooid, hiervan wordt 90% verbrand. Om dit aan te pakken moet je het kantoor radicaal anders inrichten en de verantwoording voor het meubilair liggen bij degene die het maakt. De Social Impact Factory koos bewust voor het betalen voor gebruik en verdiepte zich vooraf in de innovatieve productiemethoden en vormgeving van de circulaire producten.

De primeur in het circulaire interieur zijn de spraakmakende NeverEnding statafels ROOTS en IVY. 3D geprinte onderstellen gemaakt van 100% recyclaat gewonnen uit afvalreststromen van plastic. De grondstof kan aan het einde van de levensduur worden ingeleverd bij TRIBOO en wordt versnipperd om met dezelfde grondstof opnieuw een meubel te printen.

Daarnaast worden 54 werkplekken en 12 tafels uitgerust met #GREENGRIDZ bureau- en tafelbladen waarbij 1.062 kilo minder materiaal word gebruikt en de CO2 footprint 60% lager ligt dan bij zware massieve bladen die traditioneel worden gebruikt. Aan het einde van de levensduur worden de bladen middels een pyrolyse proces verandert in hoogwaardige koolstof die wordt gebruikt als vulling voor water- en luchtfilters.      

Aan de circulaire werkplekken staan PURE bureaustoelen. Bij de productie wordt 7,5 kilo minder materiaal en 70% minder onderdelen gebruikt, dan de standaard oplossingen die je ziet in elk willekeurig kantoor. Per bureauopstelling wordt er totaal ongeveer 25 kilo materiaal niet meer gebruikt. Met de revolutionaire geïntegreerde ‘Smart Spring’-technologie past de PURE zich vanzelf aan de gebruiker, zijn lichaam en bewegingen aan, zonder dat je hier ingewikkelde instellingen voor hoeft uit te voeren. De stoel maakt niet alleen bewegingen in alle dimensies mogelijk, maar zorgt er ook voor dat je altijd en overal actief en productief kunt werken.

Ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden en het circulaire interieur op deze fantastische locatie. Boek vanaf de zomer 2023 een vergaderruimte of werkplek bij De Social Impact Factory en maak deel uit van de beweging naar sociaal ondernemerschap.