Blog

ERKENNING VOOR DAADKRACHT

WIE WINT DE CSU SMART SOLUTION AWARD 2024?

De beste duurzame innovaties in of diensten in de werkomgeving: dáár zijn Smart WorkPlace en haar partner CSU naar op zoek.

Deze noviteiten worden beloond met de CSU Smart Solution of the Year Award, die tijdens de Gold Party van de WorkPlace Xperience in de Van Nelle Fabriek wordt uitgereikt.

Het event waar onderwerpen als gezond en gelukkig werken centraal staan, wordt gehouden op 16 en 17 april 2024. Innovaties en concepten die een grote bijdrage leveren aan de vitaliteit en productiviteit van de gebruiker worden ieder jaar nieuw ontdekt. Voor de CSU Smart Solution of the Year willen SWP en CSU deze vernieuwingen in de schijnwerpers zetten.

Erkenning voor daadkracht

In 2023 ging de felbegeerde award naar Marc van der Heijden van TRIBOO, voor de innovatie #GreenGridz, een gezond en circulair meubelconstructie paneel. “Voor ons is deze award een erkenning van onze visie, doorzettingsvermogen en daadkracht om waardeloos afval te veranderen in waardevolle circulaire kantoorinrichting. We zorgen met #GreenGridz voor een positieve impact op onze wereld door 60 tot 90% minder materiaal te gebruiken, 60% minder schadelijke broeikasgassen uit te stoten en geen afval te produceren aan het einde van de levenscyclus. De bladen worden versnipperd en geupcycled door een pyrolyse-proces tot actieve koolstof, die gebruikt wordt in water- en luchtfilters.”

Meer aandacht

Het winnen van de prijs heeft zijn organisatie volgens Van der Heijden geen windeieren gelegd: “We hebben veel aandacht gekregen en hebben nieuwe klanten verworven.” Tegelijkertijd denkt hij dat de circulariteitsopgave meer aandacht verdient: “Ieder jaar gooien we in Europa 11 miljard kilo meubilair weg, wat voor 90% wordt verbrand. Als iedereen zijn kantoor inricht met minder materiaal, minder CO2 en minder afval, dan veranderen we fast furniture dat wordt weggegooid in een oneindige bron van grondstoffen.”

https://www.smartwp.nl/nieuws/20231024-wie-wint-de-csu-smart-solution-award-2024?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief+SWP+25+oktober+2023&utm_content=Lees+meer+Wie+wint+de+CSU+Smart+Solution+Award+2024%3F&utm_forward=286404&utm_check=92f2bb6f