Blog

BIJ SOCIAL IMPACT FACTORY WERK JE AAN SPRAAKMAKENDE PRAKTISCHE VOORBEELDEN VAN CIRCULAIRE ECONOMIE - 3D GEPRINTE CIRCULAIRE STATAFELS GEMAAKT VAN 100% HERBRUIKBARE GRONDSTOFFEN GEWONNEN UIT AFVALRESTROMEN

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. In Utrecht breidt zij uit met een nieuwe locatie aan de Kromme Nieuwegracht 3. Op steenworp afstand van de Dom en op 15 minuten loopafstand van Utrecht CS.

De primeur in het circulaire interieur zijn de spraakmakende NeverEnding IVY statafels in de blauwe kamer. 3D geprinte onderstellen gemaakt van 100% recyclaat gewonnen uit afvalreststromen van plastics. De grondstof van het meubel kan aan het einde van de levensduur worden ingeleverd bij TRIBOO en wordt versnipperd om met dezelfde grondstof opnieuw een ander meubel te printen.

De in totaal twaalf 3D geprinte tafels zijn uitgerust met innovatieve #GREENGRIDZ  lichtgewicht tafelbladen waarbij 360 kilo minder materiaal word gebruikt en de CO2 footprint 60% lager ligt dan bij zware massieve bladen die traditioneel worden gebruikt. Aan het einde van de levensduur worden de bladen middels een pyrolyse proces verandert in hoogwaardige koolstof die wordt gebruikt als vulling voor water- en luchtfilters.    

Social Impact Factory en TRIBOO gaan samen voor een circulaire economie en maatschappij zonder afval!  Benieuwd geworden naar de mogelijkheden en het circulaire interieur op deze fantastische locatie. Boek vanaf nu een vergaderruimte of werkplek en maak deel uit van de beweging naar sociaal ondernemerschap.