Projecten

Gemeente Amsterdam maakt circulaire economie zichtbaar met zwevende plantenpotten gemaakt van afval

De prachtige, lichte ruimtes worden van elkaar gescheiden door een groene waterval van circulaire plantenpotten gevuld met zuurstoffabrieken. Goed voor de planeet en voor de hersenen.

De prachtige, lichte ruimtes worden van elkaar gescheiden door een groene waterval van circulaire plantenpotten gevuld met zuurstoffabrieken. Goed voor de planeet en voor de hersenen.

Naast de bekende ronde plantenpotten en ‘het schaap’ heeft TRIBOO nu ook hangende, circulaire plantenpotten. Deze potten zijn gemaakt van kunststof afval uit oude koelkasten. Met behulp van 3d-robotic printing wordt van waardeloos ‘afval’ een spraakmakend waardevol circulair product gemaakt, dat volledig herbruikbaar is aan het einde van de gebruiksduur.

AFVALKOSTEN WORDEN VERANDERD IN GRONDSTOFOPBRENGSTEN

Elke pot bevat negen kilo pure grondstof. Wanneer de Gemeente Amsterdam de potten niet langer nodig heeft, neemt TRIBOO ze terug en zorgt dat er weer een ander circulair product van wordt gemaakt. Zo veranderd een koelkast in een planten pot en veranderd deze later in een tafel. We verspillen geen grondstoffen meer en gooien niets meer weg. TRIBOO zorgt daar voor.

30 CIRCULAIRE PLANTENPOTTEN ZORGEN VOOR EEN VISUELE SCHEIDING TUSSEN RUIMTES.

In de huidige vorm zorgen de 30 circulaire plantenpotten voor een visuele scheiding tussen de ruimtes. Hiermee wordt een prettige, lichte omgeving gecreëerd met een gezond effect op het binnenklimaat. Elke pot draagt bij aan het oplossen van het afvalprobleem en maakt de circulaire economie voor iedereen zichtbaar. Het zorgt voor meer zuurstof om de hersenen te voeden tijdens de trainingen en opleidingen die in dit unieke gebouw worden verzorgd.

SAMEN CIRCULAIRE PRODUCTEN ONTWIKKELEN VAN AFVAL

TRIBOO ontwikkelt samen met haar klanten spraakmakende inrichtingsconcepten die circulariteit en gezondheid verbinden. Samen het maximale potentieel halen uit de mensen en een actieve bijdrage leveren bij de wording van de circulaire economie en realisatie van de afval loze maatschappij.

GEMAAKT IN HOLLAND DRAAGT BIJ AAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE EN REDUCTIE VAN CO2 UITSTOOT

De circulaire producten van TRIBOO worden gemaakt in Nederland. Door lokaal te produceren, & gebruik te maken van lokale grondstoffen en te werken met top designers uit Nederland zorgen we voor een sterke propositie waarbij de werkgelegenheid in Nederland verbeterd word. Wij reduceren CO2 uitstoot door geen nieuwe grondstoffen te gebruiken, & efficiënte productie technieken toe te passen en weinig kilometers te maken.

PRODUCT AS A SERVICE

Alles is tijdelijk en we kunnen niets bezitten. Omdat wij als mensen niet kunnen omgaan met bezit gooien we grondstoffen weg en worden ze vernietigd in de verbrandingsovens. Als u ook net als wij gelooft dat verantwoordelijkheid de sleutel is tot de afval loze maatschappij en de circulaire economie, word dan zelf geen eigenaar van het product. Leg deze bij de organisatie van TRIBOO. Wij zorgen er voor dat grondstoffen niet meer worden weggegooid maar worden hergebruikt en gemaakt tot andere circulaire producten. Als uw mensen en organisatie veranderd doordat uw klanten of markt veranderd, dan verandert de circulaire inrichting met u mee. U betaald voor onze service zonder schuldgevoel te hebben over onverantwoord omgaan met bezit. Wij zorgen er voor dat de investering in een circulaire inrichting zorgt voor een verbeterde propositie voor u en uw klanten.

VAN AFVALKOSTEN NAAR GRONDSTOF WAARDE NAAR KLANTWAARDE

En als u er mee klaar bent gaan wij er weer mee door! TRIBOO blijft eigenaar van de grondstoffen en samen zorgen wij dat deze niet meer worden weggegooid. Aan het einde van de levensduur betalen wij u de grondstof waarde van het product terug en maken wij er weer ander circulaire producten van!