Blog

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!

Is het mogelijk om de CO2 footprint, het gebruik van materiaal en het afval van de meubelindustrie significant te laten dalen. Is het mogelijk om aan de vraag te voldoen en sterke circulaire meubels te bouwen die onze maatschappij nodig heeft om te kunnen functioneren. Kan dat? Meer maken met  minder CO2 uitstoot, minder materiaal en minder afval.

Ja dat kan! Het alternatief wat drie problemen in een keer oplost bij de bron is #GREENGRIDZ. Het innovatieve lichtgewicht circulaire meubelconstructie paneel waar je bureaubladen,  tafels, kasten, belcellen, tribunes, vloeren en wanden mee bouwt.

Doordat #GREENGRIDZ is opgebouwd uit een gepatenteerd GRID wordt er bij de productie, afhankelijk van de dikte, tussen de 60 en 90% minder materiaal gebruikt in vergelijking met traditionele zware massieve panelen als spaanplaat, multiplex en mdf. Doordat er minder materiaal nodig is om dezelfde hoeveelheid meubelen te maken, daalt het gebruik van grondstoffen aanzienlijk. Automatisch daalt hiermee ook de CO2 footprint, de hoeveelheid afval en de impact op het milieu.

Door het lichte gewicht van de panelen wordt ook in het transport veel CO2 bespaart. In Nederland is het maximum gewicht van een vrachtwagen inclusief lading gesteld op 50.000 kilo. Met massieve panelen kan hierdoor slechts 50% beladen worden. Bij #GREENGRIDZ is dit 100%, met andere woorden, er gaat in plaats van 2 slechts 1 wagen de weg op. De totale reductie in CO2 bedraagt 60% ten opzichte van massieve meubelpanelen.

Doordat er veel minder materiaal gebruikt wordt, betekent ook dat er minder afval overblijft aan het einde van de levensduur. Want materiaal wat je niet gebruikt hoef je ook niet meer her te gebruiken. Dat is pas circulair! En voor het afval dat overblijft aan het einde van de levensduur is er ook een oplossing. Je levert de panelen weer in bij TRIBOO EU en via een pyrolyse proces wordt er actieve koolstof van gemaakt voor water- en luchtfilters. Zo verandert het afval van de meubelindustrie in een grondstof voor de zuiveringsindustrie en is de grondstoffenkringloop gesloten.  

Wil jij ook een bijdrage leveren bij het reduceren van CO2, materiaal en afval. Neem contact op en wij helpen je graag om anders te gaan inrichten. Wil je snel en eenvoudig de CO2 reductie uitrekenen van jouw projecten, surf dan via onderstaande link naar de nieuwe emissie calculator en zie het verschil.  

https://www.triboo.nl/greengridz/calculator