Blog

VERWELKOM ROOTS OP JOUW KANTOOR - DE CIRCULAIRE COLLECTIE 3D GEPRINTE TAFELS

Ieder jaar wordt in Europa 11.000.000.000 kilo aan meubelen weggegooid waarvan 90% wordt verbrand of op de afvalberg beland. Slechts 10% wordt gerecycled. Met de ROOTS collectie van 3D geprinte circulaire tafels kunt u in uw bedrijfsruimte het verschil maken en laten zien dat het anders kan.

ROOTS is een spraakmakende familie van circulaire tafels gemaakt van 100% recyclaat geoogst uit afvalrestromen van kunststoffen en natuurlijke vezels. Het biophilic design is gebaseerd op Yggdrasil, de wereldboom met haar wortels uit de Noordse kosmogonie. De collectie 3D geprinte tafels bestaat uit bijzettafels, vergadertafels en statafels. Met geavanceerde 3D-printtechnologie kunnen de tafels worden gemaakt van 5 soorten afval. De  ingrediënten die worden gebruikt zijn, gerecycled polypropyleen, pet, rPet carbon, hennep, papier en karton.

Als de meubelen aan het einde zijn gekomen van hun leven dan kunnen zij weer worden ingeleverd bij TRIBOO. De grondstoffen die zijn gebruikt in de meubelen worden opnieuw gebruikt om andere meubelen van te maken. Ze worden gegranuleerd waarna de robot er weer meubels van print of het materiaal wordt gebruikt om tafelbladen van te persen. Zo worden alle materialen 100% hergebruikt en wordt verspilling van grondstoffen voorkomen en de CO2 uitstoot significant gereduceerd. No Waste!

De waarde van de grondstof wordt bij inlevering terug betaald aan degene die geïnvesteerd heeft in de duurzame meubelen. Per kilogram meubel ontvangt de eigenaar van de grondstoffen 5 euro retour. Daarnaast verdwijnen de kosten die normaliter betaalt worden voor het verwerken van het afval. Het mes snijdt hiermee aan twee kanten. Omdat de meubelen geld waard zijn worden ze niet zomaar meer weggegooid en gaan de grondstoffen niet meer verloren doordat er opnieuw meubelen van worden gemaakt.

Start vandaag met je kantoor anders in te richten. Investeer in ROOTS en help mee om de 11.000.000.000 kilo fast furniture die we per jaar in Europa weggegooien te veranderen in een oneindige bron van grondstoffen. Samen maken we furniture NeverEnding.