Blog

TRIBOO LANCEERT #GREENGRIDZ SUSTONABLE, EEN REVOLUTIONAIRE COLLECTIE CIRCULAIRE TAFELS GEMAAKT VAN GERECYCLED PET EN NATUURSTEEN

Per m2 tafelblad veranderen 100 gerecyclede PET flessen van waardeloos afval in waardevolle circulaire kantoorinrichting.

Bij elke circulaire tafel die gemaakt word veranderen 100 gerecyclede PET flessen per m2 werkblad van waardeloos afval in een waardevol circulair product en wordt er geen natuursteen verwijderd uit de aarde. TRIBOO en Sustonable lanceren een revolutionaire collectie circulaire tafels en bureaus die zijn voorzien van SUSTONABLE #GREENGRIDZ  werkbladen. Twee revolutionaire materialen vormen samen een circulaire combinatie van herbruikbare grondstoffen. Een ultra lichtgewicht kern gemaakt van afvalreststromen uit de houtindustrie, afgewerkt met het eerste 100% herbruikbare composiet steen ter wereld gemaakt van natuursteen en gerecycled PET plastic.  

DE COLLECTIE #GREENGRIDZ SUSTONABLE

De eerste collectie circulaire tafels zijn ontworpen rondom ontmoeten, eten en drinken en werken thuis en op kantoor. De maatvoeringen van de tafels zijn 500x500, 600x600, 700x700, 2000x750, 2400x750 en 3000x750mm. In diktes van 23, 32 en 38mm. In een grote variëteit aan kleuren en designs.      

SAMEN OP MISSIE OM AFVAL PLASTICS TE ELIMININEREN EN HET GEBRUIK VAN NATUURSTEEN TE VERMINDEREN MET 80%  

Doe mee met de duurzame revolutie. Naast het feit dat je met de aankoop van een werkblad voorkomt dat plastic beland in de zee, afvalberg of verbrandingsoven en dat er geen natuursteen uit de aarde hoeft te worden gehaald hebben de circulaire tafels nog veel meer duurzame praktische voordelen. Laagste ecologische voetafdruk in vergelijking met traditionele materialen voor decoratieve panelen, zeer hoge slagvastheid, zeer goed bestand tegen vlekken, waterbestendig, lichtgewicht, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

OVER TRIBOO #GREENGRIDZ

TRIBOO, de circulaire inrichter van kantoren, werd als een van de 12 duurzaamste bedrijven van Nederland  genomineerd voor De Koning Willem I Prijs en kreeg de Rising Star status van de Europese commissie bij de European Business Awards for the Environment. Met een vestiging in Zevenhuizen Nederland en Kopenhagen Denemarken brengen zij #GREENGRIDZ, het meubel constructiepaneel met een gezonde missie naar de markt voor kantoorinrichting en de meubelindustrie. Zo kan iedereen circulaire meubels bouwen met minder materiaal, minder CO2 en minder afval. #GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Hierdoor is het constructiepaneel stijver en sterker dan welk massief paneel op dit moment verkrijgbaar in de markt. Het buigt niet door waardoor lange constructies voor meubel- en bouwtoepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Het is 100% vlak waardoor perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een onvergelijkbare strakke uitstraling.

OVER SUSTONABLE

Sustonable is het nieuwe revolutionaire duurzame, dunne en ultralichte plaatmateriaal gemaakt met een unieke combinatie van kwarts en gerecycled PET plastic. Duurzaamheid komt door het kwarts- en PET-mengsel. Deze combinatie wordt gevormd wanneer beide materialen worden verwarmt tot 250-300 ° C en het PET smelt. Door het warmteproces transformeert het mengsel in een vloeibaar mengsel dat door een continue pers wordt verdeeld en opgebouwd. Vervolgens laat men het mengsel afkoelen om weer een stabiele vaste stof* te worden. Sustonable past geen giftige katalysatoren of versnellers toe in het proces, en dit komt omdat de productielijn is ontworpen met het oog op duurzaamheid en circulariteit. Het hele industriële proces is ontworpen om geen gasdampen uit te stoten of stofwolken te creëren.

Het proces is een gezonde balans tussen de juiste temperaturen, schone materialen en de juiste technieken om voor onze medewerkers praktisch minimale en veilige emissies te realiseren. Sustonable is de evolutie van de traditionele samengestelde stenen oppervlakken en werkbladen tot een meer ecologisch, betaalbaar en recyclebaar alternatief voor architecturale en decoratieve projecten. Sustonable past perfect in elk project dat duurzaam,  resistent en elegant moet zijn. Het is een veelzijdig materiaal dat kan worden gebruikt voor tafelbladen, achterwanden, werkbladen, wandpanelen, keukenbladen, bars, badkamerwanden