Blog

#GREENGRIDZ BUREAUBLADEN MEER CIRCULAIR GAAT HET NIET WORDEN!

Het materiaal simpelweg niet meer gebruiken is het meest circulair.

Bijna alle werkplekken worden gemaakt van massieve meubelpanelen. Met deze toepassing zijn er veel grondstoffen nodig en zijn de panelen qua gewicht erg zwaar. De maatschappelijke opgave qua gezondheid, duurzaamheid en circulariteit is om zuinig met grondstoffen om te gaan, geen afval te produceren en CO2 te besparen. Wie had kunnen denken dat het maken van meubelen hieraan een substantiële bijdrage zou kunnen gaan leveren. Door toepassing van  #GREENGRIDZ, het meubelpaneel met een gezonde missie, wordt het behalen van deze doelstellingen kinderspel.

HET MATERIAAL SIMPELWEG NIET MEER GEBRUIKEN IS HET MEEST CIRCULAIR

Bij een 19mm #GREENGRIDZ bureaublad wordt er 60% minder materiaal gebruikt dan een massief blad van spaanplaat of multiplex. Bij een blad van 100mm is er nog maar 10% vaste stof aanwezig in de lichtgewicht constructie t.o.v. traditionele massieve bladen. Met #GREENGRIDZ wordt er afhankelijk van de dikte van het paneel tussen de 60 en 90% minder grondstof onttrokken aan moeder aarde. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken.  Hierdoor voorkom je het gebruik van materiaal. Meer duurzaam en circulair als dat gaat het niet worden!

REFUSE RETHINK REDESIGN

We kunnen meubeltoepassingen nu gezond, lichtgewicht en super sterk maken door meubelen opnieuw uit te vinden. Samen met architecten, meubelproducenten en interieurbouwers gaan we impact maken door aan de maatschappelijke circulaire uitdaging een concrete invulling te geven.

#GREENGRIDZ IS HET ALTERNATIEF

Het #GREENGRIDZ meubelpaneel is de vervanger voor het massieve niet herbruikbare meubelpaneel. Dit innovatieve basismateriaal wordt gemaakt in Nederland van afval reststromen. Het paneel kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval, en dus grondstoffen. De bron zijn cellulose vezels uit onder andere karton, oude kleding, melkpakken, stro, hennep en afval hout. Deze grondstoffen worden gebonden onder invloed van temperatuur en druk tot sterke platen. Hier worden geen giftige binders of andere schadelijke stoffen aan toegevoegd. Deze platen worden geperst tot een ijzersterk en lichtgewicht meubelpaneel dat veelzijdig is in gebruik. We maken er bureau bladen, tafels, kasten, wanden, deuren, keukens, pantry’s, akoestische panelen en nog veel meer van.

60% MINDER MATERIAAL = MINDER BRANDSTOF EN CO2

Doordat een lading #GREENGRIDZ panelen minder weegt hoeft de motor van de vrachtwagen minder inspanning te leveren. Hierdoor is het brandstofverbruik en CO2 uitstoot aanzienlijk lager t.o.v. een lading traditionele massieve meubelpanelen. #GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten waardoor de CO2 uitstoot en de belasting op het milieu minimaal is in vergelijking met panelen die van ver weg komen.  

60% MINDER MATERAAL = 60% MINDER GEWICHT EN MEER VOLUME VERVOEREN

In Nederland is het maximum gewicht van een vrachtwagen inclusief lading  gesteld op 40.000 kilo. In de praktijk betekent dit dat trailers met massieve plaatmaterialen maar voor de helft beladen kunnen worden. Hierdoor is de beladingsgraad slechts 50% van het totaal volume dat vervoerd kan worden. Met #GREENGRIDZ kunnen trailers door het lichte gewicht 100% beladen worden en dat scheelt weer kilometers en CO2. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ.

TRIBOO BRENGT #GREENGRIDZ OP DE MARKT VOOR IEDEREEN

TRIBOO verandert ‘waardeloze’ afvalstromen van kunststof- en natuurlijke vezels met upcyling technieken in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting. Als circulaire supplychain ontwerpen, produceren en leveren wij circulaire producten. Richten gezonde en verantwoorde projecten in. Ontwikkelen innovatieve producten of spraakmakende concepten met een eigen identiteit en duurzaam verhaal.

Onze missie is duidelijk en zonder compromis: Elk meubel in Nederland gezond, verantwoord en circulair maken. Hoe meer producenten, interieurbouwers en inrichters hier mee gaan werken, des te groter wordt onze impact.

DEZELFDE CELLULOSE GRONDSTOF VERANDERT KEER OP KEER IN EEN ANDER CIRCULAIR PRODUCT

TRIBOO functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van meubelpanelen of meubilair tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant door veranderingen in organisatie of markt anders moet gaan functioneren en hierbij ander meubilair nodig heeft om dit te faciliteren krijgt TRIBOO het meubilair terug. Voor de nieuwe vraag ontwikkelen en produceren wij dan vanuit dezelfde grondstof weer andere circulaire meubelen. Zo kan een bureaublad veranderen in een keuken, wand, bloembak of opnieuw in een bureaublad. Met een design wat gebaseerd is op de identiteit van de organisatie.

VANDAAG BESTELD BINNEN 14 DAGEN IN HUIS

Vandaag besteld morgen in huis. Een service die we dagelijks gebruiken bij het bestellen van producten via internet. Eenvoudig en gemakkelijk! In de meubelindustrie is dat wel even anders, 6 tot 10 weken wachten, is heel normaal. Daar moet verandering in komen en daar zorgt #GREENGRIDZ voor. Door een volledig LEAN productieproces zijn wij in staat maatwerk meubelpanelen te leveren in een recordtijd. #GREENGRIDZ worden in Nederland gemaakt. Hierdoor zijn we flexibel, snel en altijd dichtbij. De CO2 uitstoot geleverd van de plaats van productie tot op de plek van bestemming is minimaal.

U KUNT KIEZEN UIT EEN ONEINDIGE VARIËTEIT AAN AFWERKINGEN

#GREENGRIDZ wordt geleverd in ruim 125 verschillende afwerkingen. In alle mogelijke kleuren en houtdecors. De gezonde maatwerk meubelpanelen zijn volledig te personaliseren. Welke smaak u ook heeft, wij hebben het in huis.

MAATWERK BEWERKING ZIJN STANDAARD BIJ #GREENGRIDZ

Alle bewerkingen die u nodig heeft, standaard aanbracht, tot op de mm nauwkeurig. Gaten boren, zagen, sparingen frezen en zelfs verbindingen maken. Het #GREENGRIDZ paneel komt aan op uw project en kan meteen worden verwerkt.

#GREENGRIDZ HET MEUBELPANEEL MET EEN GEZONDE MISSIE