Blog

TRIBOO LANCEERT COOLE COLLECTIE NEVERENDING FURNITURE - 3D GEPRINTE PLANTENPOTTEN EN VAZEN GEMAAKT VAN OUDE KOELKASTEN

In de ijzige kou worden de 3D geprinte plantenpotten en vazen van de NeverEnding Furniture collectie gepresenteerd aan de markt. Grondstoffen die in hun vorige leven dienst deden als koelkast zijn getransformeerd tot circulaire plantenpotten en vazen. Hoe cool is dat!

Een familie van spraakmakende vormen in allerlei maten, die jouw kantoor, school, hotel of winkel een duurzame identiteit geven. Door grondstoffen die zijn weggegooid als “afval”, opnieuw te gebruiken in een  vorm die praktische invulling geeft aan de circulaire economie en het verhaal verteld van de maatschappij zonder afval.

Naast de bestaande modellen Perfect Imperfection, Tulips en Magic Beans wordt het assortiment flink uitgebreid met de Rippled Pillar, Bouncing Boulder, Pebble, Ivy, Curvy Cocoon en de Cool Egg. De circulaire planters zijn gemaakt van 100% recyclaat uit afvalrestromen van kunststoffen die zijn geoogst uit oude koelkasten.

Aan het einde van hun leven kunnen de planters weer worden ingeleverd bij TRIBOO. De grondstoffen die zijn gebruikt, worden als grondstof opnieuw hergebruikt. Ze worden gegranuleerd waarna de robot er opnieuw een plantenpot van print. Zo wordt verspilling van grondstoffen voorkomen en de CO2 uitstoot significant gereduceerd.

De waarde van de grondstof wordt bij inlevering terug betaald aan degene die geïnvesteerd heeft in de duurzame planters. Per kilogram pot ontvangt de eigenaar van de grondstoffen 5 euro retour.

Omdat de potten geld waard zijn worden ze niet zomaar meer weggegooid en gaan de grondstoffen niet meer verloren.

Start vandaag met anders in te richten. Help mee om de 11.000.000.000 kilo fast furniture  die we per jaar in Europa weggegooien te veranderen in een oneindige bron van grondstoffen. Samen maken we furniture NeverEnding.