Blog

TRIBOO BRENGT INNOVATIEF WANDSYSTEEM THEWALL®BIRD EXCLUSIEF OP DE NEDERLANDSE EN DEENSE MARKT

THEWALL®BIRD by TRIBOO is een innovatief wandsysteem wat uniek is in de markt. Het is de combinatie van een mobiele scheidingswand en “slimme” modulaire uitbreiding voor de werkplek of vergadertafel op kantoor of thuis. Door het gepatenteerde 4 fasen rail system, wat is geïntegreerd in de wand, is het mogelijk om draadloos elektronische accessoires aan te sluiten die het werken leuker, “lichter” en makkelijker maken. Daarnaast verander je met THEWALL®BIRD eenvoudig en snel de indeling en functie van een ruimte door de wandmodules te verplaatsen.

POWER INSIDE THE WALL  

De gepatenteerde 4 fasen techniek verwerkt in het innovatieve geïntegreerde railsysteem zorgt er voor dat deze wand elektronische toepassingen kan voorzien van stroom. De wand kan aangesloten worden op het net 220V welke wordt omgevormd tot 24V voor de accessoires. Daarnaast kunnen er stopcontacten en USB oplaadpunten worden geïnstalleerd op THEWALL®BIRD.  

SAMENSTELLING VAN THE WALL

THEWALL®BIRD is standaard leverbaar in 35 verschillende uitvoeringen. De akoestische kern van de wand is opgebouwd uit gerecyclede materialen gemaakt van pet flessen of oude kleding. Voor de afwerking kan gekozen worden uit een verscheidenheid aan materialen zoals hergebruikt hout of textiel gemaakt van het afval van ananas planten of oude visnetten. De standaard afmeting bedraagt 1800x1000mm. Het totaal gewicht van de wand bedraagt 21,5 kilo.  

ACCESSOIRES VAN THE WALL

THEWALL®BIRD kan gepersonaliseerd worden op jouw werkstijl. Handige accessoires zoals draadloze oplaadstations voor telefoons en tablets, opbergplanken in verschillende afmetingen en vormen met geïntegreerde LED verlichting voor opslag van orders en boeken, spotjes waarmee je kunt uitlichten, whiteboards, flipovers, magneetstrippen met magneten en zelfs vaasjes waarmee je de bloemetjes binnen kan zetten op je werkplek.

DUURZAME PRODUCTIE

Bij de productie van THEWALL®BIRD wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid bij de productie. Dit wordt gewaarborgd door het gebruik van gerecyclede en recyclebare materialen. De samenstelling van de basismaterialen, zoals gerecycled aluminium voor het basisframe, gerecycled PET voor het akoestische materiaal en gerecycled hout voor het bovenmateriaal, zorgen ervoor dat er voor de afwerking geen nieuwe grondstoffen nodig zijn en er dus niet onnodig grondstoffen worden verbruikt. Bovendien kan elke module op elk gewenst moment flexibel worden aangepast qua afwerking van de oppervlakken en indeling van de functionaliteit de wand. De basisstructuur blijft altijd intact en dit bespaart materiaal en CO2. Dezelfde constructie wordt keer op keer opnieuw gebruikt maar krijgt een andere uitstraling en/of functie. Door de lokale productie zijn er geen lange ritten voor leveringen nodig, wat de CO²-uitstoot nog verder vermindert.

OVER TRIBOO

TRIBOO BV is opgericht in 2016 en gevestigd in Zevenhuizen. Met revolutionaire innovaties en baanbrekende technieken veranderen zij ‘waardeloze’ afvalstromen, van kunststoffen en natuurlijke vezels, in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting. TRIBOO maakt impact bij het radicaal veranderen en verduurzamen van de meubelindustrie. In 2020 werd zij erkend door de nominatie voor de Oscar onder de ondernemersprijzen de Koning Willem I plaquette als een van de 12 meest duurzame bedrijven van Nederland. Ook riep de Europese Commissie TRIBOO uit als een Rising Star bij de European Business Awards for the environment in de categorie producten en services. One to watch and standing out for bold leadership towards a sustainble economic recovery for Europe, well aligned with the priorities of the European Green Deal.