Blog

HOE VERANDERT EEN OUDE KOELKAST IN EEN NEVERENDING COOL EGG

Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat de Cool Egg van de NeverEnding Furniture collectie in haar vorige leven onze levensmiddelen koel en langer houdbaar hield. De kunststof gebruikt aan de  binnenkant van de koelkast is food approved, 100% recyclebaar en heeft een lange levensduur. Het is zeer waardevol om als gerecyclede grondstof te gebruiken bij de productie van circulaire 3D geprinte planters en  vazen. Hoe cool is dat!

“AFVAL” OPNIEUW GEBRUIKEN ALS GRONDSTOF

De Cool Egg is een spraakmakende 3D geprinte vorm die gemaakt kan worden in allerlei maten. Het geeft jouw kantoor, school, hotel of winkel een duurzame identiteit door te laten zien  dat grondstoffen keer op keer kunnen worden hergebruikt in een andere vorm. Door grondstoffen die zijn weggegooid als “afval”, opnieuw te gebruiken lever je ook een bijdrage bij de worden van de circulaire economie en geef je een praktische invulling aan de maatschappij zonder afval.

VERSPILLING VAN GRONDSTOFFEN VOORKOMEN EN CO2 UITSTOOT REDUCEREN

Aan het einde van haar leven kunnen de planters en vazen weer worden ingeleverd bij TRIBOO. De grondstoffen die zijn gebruikt, worden als grondstof opnieuw hergebruikt. Ze worden gegranuleerd waarna de robot er een planter, tafelonderstel of lamp van print. Zo wordt verspilling van grondstoffen voorkomen en de CO2 uitstoot significant gereduceerd.

BIJ INLEVERING 5 EURO PER KILO MEUBEL RETOUR

De waarde van de grondstof wordt bij inlevering terug betaald aan degene die geïnvesteerd heeft in de duurzame planters en vazen. Per kilogram pot ontvangt de eigenaar van de grondstoffen 5 euro retour. Omdat de potten geld waard zijn worden ze niet zomaar meer weggegooid en gaan de grondstoffen niet meer verloren.

Start vanaf vandaag samen TRIBOO om uw kantoor, school, hotel of winkel anders in te richten. Help mee om de 11.000.000.000 kilo fast furniture  die we per jaar in Europa weggegooien te veranderen in een oneindige bron van grondstoffen. Samen maken we furniture NeverEnding.