Blog

AEB AMSTERDAM GEEFT OUDE PLANTENBAKKEN VAN NATIONALE NEDERLANDEN EEN NIEUW LEVEN ALS ONTMOETINGSTAFEL OP HAAR KANTOOR.

Honderden plantenbakken waren niet langer nodig op de kantoren van Nationale Nederlanden in Den Haag en Rotterdam. In plaats van alle waardevolle grondstoffen in de container te gooien om vervolgens als afval verbrand te worden bedacht NN in het project Workspace2020 samen met TRIBOO de perfecte circulaire oplossing. De grondstoffen komen opnieuw terug op het kantoor, niet als plantenbak maar als spraakmakende circulaire ontmoetingstafel.

GRONDSTOFFEN LIGGEN KLAAR OM HERGEBRUIKT TE WORDEN DOOR ANDERE ORGANISATIES

Een deel van deze waardevolle grondstoffen vonden hun weg weer terug naar het vernieuwde kantoor van NN, het andere deel is beschikbaar gesteld voor andere organisaties. Sinds kort voelt een van deze tafels zich thuis bij AEB Amsterdam. AEB is een Amsterdams afvalverwerkingsbedrijf met als taak om zo duurzaam en schoon mogelijk energie te maken van afval. Dat doen zij door zoveel mogelijk (her)bruikbaar materiaal uit het afval te halen. Wat overblijft aan onbruikbaar restafval verbranden ze op een zo duurzame mogelijke manier en zetten dit om in warmte en elektriciteit voor de stad.

CIRCULAIRE VERGADERTAFEL VAN TRIBOO SLUIT PERFECT AAN BIJ DE MISSIE VAN AEB AMSTERDAM

Wij hebben voor de circulaire vergadertafel van TRIBOO gekozen omdat dit product perfect aansluit op de missie van AEB Amsterdam. Het meubel is gemaakt van afval en met veel creativiteit, liefde en engineering in elkaar gezet. Daarnaast vinden wij het idee van NN top om 4 voormalige plantenbakken her te gebruiken en in deze nieuwe vorm te plaatsen op ons kantoor. Een volgende stap voor ons met TRIBOO is te kijken naar de kunststoffen die worden gewonnen uit afvalreststromen waarna middels 3D printen prachtige design meubelen kunnen worden gemaakt. Wij zijn zeer tevreden over de professionele dienstverlening van TRIBOO en met onze circulaire vergadertafel in de directiekamer gemaakt van 4 oude plantenbakken.