Blog

ZORG GOED VOOR JE MEDEWERKERS MET HET GEZONDE, CIRCULAIRE BUREAU

Bij een gezond kantoor denken de meeste mensen aan ergonomie. Maar weinig mensen denken aan de invloed van toxische materialen op onze gezondheid.

Bij een gezond kantoor denken de meeste mensen aan ergonomie.

Maar weinig mensen denken aan deinvloed van toxische materialen op onze gezondheid. Terwijl die toxische materialen via spaanplaat bureau's en meubelen onze kantoren zijn binnen gedrongen. De plek waar we het grootste deel van de week verblijven. En dat heeft een dramatisch effect op onze gezondheid.

Gezonde, circulaire bureaubladen met minder dan 60% Co2 uitstoot

Het gezonde, circulaire bureau heeft een innovatief, lichtgewicht blad. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het paneel kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld.

Het paneel levert een belangrijkebijdrage aan de gezonde werk- en leefomgeving zonder vluchtige organische stoffen als FORMALDEHYDE. De  CARB 2 certificering is hier het bewijs van. Deze stoffen worden in verband gebracht met diverse ziekten, waaronder kanker.

Daarnaast zijn er mindergrondstoffen nodig, is het biologisch afbreekbaar en is de CO2 uitstoot 60%lager dan traditionele plaatmaterialen. Het wordt in Nederland gemaakt en door het lichte gewicht verbruiken wij ook minder brandstof in het transport, wat de CO2 uitstoot verder reduceert.  

De cellulose grondstof wordt nooit meer afval, maar verandert keer op keer in een ander circulair product

TRIBOO functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van meubilair tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant door veranderingen in organisatie of markt anders moet gaan functioneren en hier bij ander meubilair nodig heeft om dit te faciliteren krijgt TRIBOO het meubilair terug. Voor de nieuwe vraag ontwikkelen en produceren wij dan vanuit dezelfde grondstof weer andere circulairemeubelen. Zo kan een bureaublad veranderen ineen keuken, wand, bloembak of opnieuw in een bureaublad. Met een design wat gebaseerd is op de identiteit van de organisatie.

Waarde van het circulaire bureau

Het gezonde, circulaire bureau draagt bij aan een gezonde, circulaire werkplek én biedt nog veel voordelen. U kiest uit 120 verschillende configuraties en wij leveren de werkplek binnen 14 dagen op locatie. Aan het einde van de gebruikscyclus halen wij de werkplekken weer op en geven ze een volgend leven.