Blog

WERELDWIJD MILJARDEN KILO’S MATERIAAL EN CO2 BESPAREN MET TRIBOO#GREENGRIDZ

De manier waarop we meubelen maken om kantoren in te richten zorgt voor problemen.

De manier waarop we meubelen maken om kantoren in te richten zorgt voor problemen. Waardevolle grondstoffen veranderen in afval, omdat we de materialen niet kunnen hergebruiken. Producten worden verbrand, belanden onder de grond en in onze oceanen. Op deze manier brengen giftige stoffen en CO2 schade toe aan onze leefomgeving. Met als gevolg milieuvervuiling, klimaatverandering en het uitputten van grondstofvoorraden.

Massieve meubelconstructie panelen zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven.

Je ziet ze op het werk in de vorm van meubilair als bureaus, vergadertafels, pantry’s en thuis als kasten, bedden en keukens. Wereldwijd is de markt voor deze panelen ongeveer USD 145 miljard. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden per dag gemaakt. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden per dag weggegooid. Gigantische hoeveelheden materiaal worden onttrokken aan de aarde en ongeveer 85% van de panelen die wordt weggegooid word verbrand.  

Zou het niet mooi zijn om sterkere en lichtere meubelen te maken waarbij veel minder materiaal wordt gebruikt en veel minder CO2 uitgestoten. Zou het niet mooi zijn als de grondstoffen opnieuw kunnen worden hergebruikt. #GREENGRIDZ, het meubelconstructie paneel van TRIBOO heeft een gezonde missie en gaat het verschil maken.

Wij veranderen ‘waardeloos’ afval in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting.

Wij zorgen dat grondstoffen nooit meer verloren gaan. In alles wat we doen bouwen we aan harmonie tussen mens en natuur. We doen dit door verantwoordelijkheid te nemen. We zetten revolutionaire innovaties in beweging om maximale impact te maken.

Met upcycling technieken worden afvalstromen van kunststof- en natuurlijke vezels veranderd in circulaire producten. Hiermee maken wij op spraakmakende wijze de circulaire economie en afvalloze maatschappij voor iedereen zichtbaar in het interieur. Wij kunnen zelfs producten ontwikkelen gemaakt van je eigen afval, is dat niet cool.

Het kantoor verandert in een grondstoffenbank waar gezonde materialen en CO2 tijdelijk worden opgeslagen in kwaliteitsproducten. Als de producten door verandering in de bedrijfsvoering niet langer een doel hebben, maken wij van dezelfde grondstof een ander circulair product, wat opnieuw een betekenisvolle functie krijgt in de organisatie.  

Bureaubladen vormen de grondstof voor keukens, plantenpotten vormen de grondstof voor tafels of lampen vormen de grondstof voor wandpanelen die keer op keer opnieuw  gebruikt kunnen worden. We gooien niets meer weg!

Op weg naar vandaag heeft TRIBOO vele uitdagingen overwonnen.

Klanten die het verschil kunnen maken maar door complexe vraag en aanbod constructies onbereikbaar zijn.  nieuwe technologie die nog niet helemaal goed bleek te werken, producten die mislukten, verhalen die niet klopte, een markt die niet wil veranderen, veel ontwikkelen omdat er weinig is en dan nog even Corona.

Soms lijkt die stip op de horizon zo ver weg. Totdat de successen komen.

TRIBOO veranderde met een innovatieve technologie als eerste in Nederland 1.700 kilo oude postpakketten in  80 circulaire werkplekken voor POSTNL.  

Stofzuigers in een koffietafel voor CSU.

Koelkasten in plantenpotten voor ingenieursbureau Sweco.

Onze eerste klant in Engeland, OCEE International een grote meubelproducent.

En vorig jaar de lancering van #greengridz meubelconstructiepanelen in de kantorenmarkt en nu al ruim 500 werkplekken voorzien van een lichtgewicht bureaublad.

Wij begonnen 4 jaar geleden aan een gezonde missie om op industriële schaal de verspilling van grondstoffen in de meubelindustrie te stoppen.

Een nieuw circulair business model toe te passen waardoor de retour logistiek rendabel wordt en afvalkosten veranderen in grondstofwaarde. Het  verbeterpotentieel is astronomisch en bedraagt biljoenen kilo’s materiaal en CO2 wereldwijd.

Met #GREENGRIDZ gaan wij een nieuwe norm neerzetten en echte innovatie brengen in de meubelbouw. Met deze logistieke drager, opslagmedium en adapter van gezonde en waardevolle grondstoffen is de weg vrij om deze missie tot een succes te brengen.

Succesfactoren:

1. 60 tot 90% minder materiaal nodig

2. 60% lagere CO2 footprint dan massieve panelen

3. Gezond product gemaakt van afval

4. Overstappen heeft weinig impact op bestaande productiemethode en machines

5. Alle certificeringen op orde waaronder CARB2

6. Van #GREENGRIDZ kan je alles maken

De basis is gelegd voor een succesvolle circulaire onderneming.

Maar om echt impact te maken gaan we ons succes vermenigvuldigen door het te delen. #GREENGRIDZ komt op de markt voor iedereen in de meubel producerende industrie in binnen en buitenland. Zo krijgt iedereen de kans om een bijdrage te leveren bij de realisatie van een doelstelling die je ook alleen maar met elkaar kan bereiken.

De verspilling is episch, als we dit samen weten op te lossen scheelt dit biljoenen kilo’s materiaal, CO2 en giftige stoffen. Het effect hiervan op onze leefomgeving hoeven wij niet uit te leggen. Wij hopen dat iedereen mee gaat doen met de gezonde missie van TRIBOO.

Wij hebben erg veel vertrouwen in ons product en ons business model. Wij zijn namelijk DE BANK van de toekomst, een grondstoffen bank, een bank die goed zorgt voor haar waardevolle grondstoffen. En zorgt dat iedereen met dromen, kan bouwen aan een gezonde toekomst zonder afval.