Blog

WAAROM JOHAN KONING KIEST VOOR EEN NO ELECTRIC ZIT STA THUISWERKPLEK VAN TRIBOO

Een bureau voor thuis waar ik voor mezelf een statement mee maak. Geen stroom, minder materiaal en gezonde grondstoffen.

Johan Koning van tekstbureau LetterLuck is een tekstschrijver die graag werkt voor bedrijven die bezig zijn met duurzaam, verantwoord en groen ondernemen. Al lukt het lang niet altijd: zelf probeert hij ook milieubewust te leven. Hij ruilt geregeld een karbonade voor een vegaburger, rijdt dan wel geen elektrische auto, maar wel een tweedehands hybride en draagt bij het thuiswerken eerder een dikkere trui, dan dat hij de verwarming op standje snijbranden zet. Veel kan er nog verbeteren als het gaat over zijn wens om duurzamer te leven, maar aan zijn hoogte verstelbare circulaire zit sta bureau zal het niet liggen.

WERKEN TUSSEN BEDDEN, KASTEN EN OPGESLAGEN MEUBELEN WAS NIET LANGER HOUDBAAR.

Na een kleine 20 jaar te hebben gebivakkeerd in verschillende ruimten die gedeeltelijk tot kantoor waren getransformeerd, investeerde Johan dit jaar in een ruimte die hij nu écht zijn kantoor durf te noemen. Het moest veranderen, schrijven tussen bedden, kasten of andere meubelstukken die opgeslagen werden op zijn werkplek, was niet langer houdbaar. Het oude Ikea bureau wat uit elkaar begon te vallen eruit om deze te vervangen door een zit sta bureau om een gezonde en afwisselende werkstijl te faciliteren.

TOEN IK EEN KEUZE WILDE MAKEN ZAG IK EEN BLOG OVER DE NO ELECTRIC WERKPLEK.

Via Jhon Campo, een klant van Johan, kreeg hij contact met Marc van der Heijden van TRIBOO. Zowel Jhon als Marc staan voor duurzame, ecologische en milieuvriendelijke interieuroplossingen en juist op het moment dat Johan een keuze wilde maken voor een circulaire werkplek, plaatste Marc op LinkedIn een blog over zijn NO ELECTRIC-werkplek. Toeval?

EEN BUREAU WAAR IK VOOR MEZELF EEN STATEMENT MEE MAAK.

Johan nam contact op met Marc en nu, enige tijd later, schrijft Johan zijn blog deels zittend en gedeeltelijk staand achter zijn circulaire zit sta bureau in een fijn nieuw kantoor. Een bureau waarmee ik in ieder geval voor mezelf een statement maak. Want het verbruikt net zoveel stroom als mijn vorige werktafel, maar nu kan hij er qua hoogte alle kanten mee op.

GEEN STROOM, MINDER MATERIAAL EN GEZONDE GRONDSTOFFEN

Wat Johan echt te gek vindt aan de No Electric is dat je in een split second van zittend naar staand werken kunt veranderen. Zo’n snelle en eenvoudige hoogteverstelling was precies wat hij zocht. Daarnaast is het natuurlijk super dat het geen stroom kost en daarmee ook geen CO2 uitstoot veroorzaakt. Op de langere termijn verdien je zo ook weer geld terug en je belast het milieu niet. Een win win situatie.      

MATERIAAL WAT JE NIET GEBRUIKT HOEF JE OOK NIET HER TE GEBRUIKEN

Wat hij ook een sterke plus vind is het minder gebruiken van materiaal. Hij koos voor een #GREENGRIDZ bureaublad van 1600x800mm en 24mm dik. Hiermee werkt hij aan een oersterk lichtgewicht blad en bespaart hierdoor 60% materiaal ten opzichte van een traditioneel massief bureaublad. Door het lichte gewicht wordt het mechanisme van het bureau minder belast. Het bureaublad weegt 18 kilo minder. En simpel gezegd materiaal wat je niet gebruikt hoef je ook niet her te gebruiken. Daarnaast ligt de CO2 uitstoot 60% lager en is het blad gemaakt van een afval reststroom. 

ZELFS OVER DE AFWERKING VAN HET #GREENGRIDZ BUREAUBLAD IS NAGEDACHT

De afwerking van het #GREENGRIDZ bureaublad is gedaan met ARPA FENIX Bloom, hierbij wordt ligninetechnologie toegepast voor het aanzienlijk reduceren van de hoeveelheid fenol opgenomen in de hars met 50%. Lignine is een natuurlijke polymeer gedefinieerd als de lijm die houtvezels samen houdt.

Ik heb zomaar het idee dat ik hier heel veel mooie teksten ga schrijven, misschien zelfs voor Triboo 😉.

Johan Koning – Tekstbureau LetterLuck