Blog

WAARDELOOS AFVAL 3D PRINTEN TOT WAARDEVOLLE CIRCULAIRE KANTOORINRICHTING

Een van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid en leefomgeving is plastic vervuiling, niet alleen in onze rivieren en oceanen, maar overal op aarde. Er is nu zelfs al een drijvend continent van plastic. Deze gigantische hoeveelheid plastic valt steeds meer uiteen in nanodeeltjes. Wat uiteindelijk in onze voedselketen beland.

Dit probleem is niet zomaar op te lossen, maar er wordt ijverig gewerkt aan een baanbrekende innovatieve oplossing. Het 3D-printen van circulair meubilair met 100% recyclaten uit afval reststromen.

PET, PP, PET carbon, hennep en papier zijn de basis grondstoffen voor het 3D printen van tafelonderstellen, planters en lampen. De vormen kunnen in verschillende afmetingen worden geprint. Tijdens de levensduur van de meubelen zijn zij het spraakmakende toonbeeld van circulariteit op kantoor, school, winkel of hotel.

En als de meubelen aan het einde zijn gekomen van hun leven kunnen de grondstoffen opnieuw worden gebruikt om andere meubelen van te printen. Alle materialen worden 100% hergebruikt en hiermee wordt de verspilling van grondstoffen voorkomen. De waarde van de grondstof wordt terug betaald aan degene die geïnvesteerd heeft in deze duurzame circulaire kantoorinrichting. Per kilogram meubel ontvangt de eigenaar van de grondstoffen 5 euro retour.

Start vandaag samen met TRIBOO om je kantoor anders in te richten en lever een bijdrage bij het verminderen van de CO2 uitstoot. Help mee om de 11.000.000.000 kilo fast furniture die we per jaar in Europa weggegooien te veranderen in een oneindige bron van grondstoffen.