Blog

VERANDER 168 WAARDELOZE PET FLESSEN IN EEN WAARDEVOLLE CIRCULAIRE 3D GEPRINTE LAMP

Doordat u deze lamp gaat gebruiken veranderen 168 PET flessen niet meer in afval

De wereldbevolking consumeert 1 miljoen plastic flesjes per minuut. De wereldwijde consumptie van plastic stijgt nog steeds. In 2021 werden er 583 miljard plastic flesjes verkocht blijkt uit statistieken van Euromonitor, een instituut dat internationaal marktonderzoek uitvoert. Minder dan de helft van alle gekochte plastic flesjes werden ingezameld voor recycling. Van slechts 7% van deze flesjes zijn nieuwe PET-flessen gemaakt. De meeste flessen komen op de vuilnisbelt of in het milieu terecht. Geschat wordt dat er elk jaar tussen de 5 en 13 miljard kilo aan plastic afval in de oceanen terechtkomt, het equivalent van een volle vuilniswagen per minuut.

DOORDAT U DEZE LAMP GAAT GEBRUIKEN VERANDEREN 168 PET FLESSEN NIET MEER IN AFVAL

Met TWIST, de circulaire 3D geprinte lamp van NeverEnding Furniture, gemaakt van PET flessen is dat verleden tijd. U kunt nu  bij de inrichting van werkplekken op kantoor of thuis zelf een bijdrage leveren bij het opnieuw hoogwaardig gebruiken van de grondstof PET die nu als afval beland op plaatsen waar we dat niet willen. Doordat u deze spraakmakende lamp gaat gebruiken veranderen 168 waardeloze PET flessen in een waardevolle circulaire lamp. Zo belanden de grondstoffen niet meer in de verbrandingsoven of het milieu en maken de staande lampen de circulaire economie en afvalloze maatschappij voor iedereen zichtbaar in het interieur. Ze kunnen geplaatst worden bij entrees, in vergaderzalen, kantoortuinen of ontmoetingsplaatsen. Op zichzelf staand of als evenwichtig paar. De afmeting is 350mm x 350mm x 525mm.  

GRONDSTOF VAN HET ENE 3D GEPRINTE MEUBEL IS GRONDSTOF VOOR HET ANDERE 3D GEPRINTE MEUBEL

De 3D geprinte lampen worden van gerecyclede thermoplasten gemaakt. Een thermoplast is een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Een voordeel van thermoplastisch materiaal is de mogelijkheid tot hergebruik in verschillende toepassingen. Door het opnieuw versnipperen en verhitten kan het materiaal in andere gewenste vormen worden gebracht. Zo kan een lamp veranderen in een onderstel van een tafel of een pot voor planten pot, hoe cool is dat.  

NEVERENDING FURNITURE VOOR VERANTWOORDE MEUBELEN DIE MEE KUNNEN VERANDEREN MET DE VERANDERENDE ORGANISATIE  

Door het nemen van verantwoordelijkheid voor de grondstoffen wordt de kringloop van grondstoffen gesloten. Alle meubelen zijn NeverEnding en kunnen aan het einde van de gebruiksduur weer worden ingeleverd. De klant ontvangt de grondstofwaarde retour bij inlevering waarna de meubelen worden omgezet tot nieuwe grondstof voor de printer. Hierna wordt er opnieuw een 3D geprint meubel van gemaakt en is de cirkel weer rond.    

MENSEN VERANDEREN DE WERELD DOOR ANDERS TE PRODUCEREN EN CONSUMEREN

De huidige meubelindustrie verspilt op gigantische schaal materiaal, dit bedraagt per jaar miljarden euro’s, dit kan zo niet langer. Aan de ene kan worden er grote hoeveelheden meubelen gemaakt waarvan niet alles wordt verkocht. Aan de andere kant gooien bedrijven en consumenten dagelijks miljoenen kilo’s meubelen weg. Zo worden de grondstoffen vernietigd en belanden op de afvalberg of als brandstof in de verbrandingsovens voor groene energie. Met het NeverEnding furniture brand ben je verzekerd dat de grondstoffen opnieuw worden gebruikt en wordt van dezelfde grondstof een  meubel in een andere vorm of kleur gemaakt.

Help mee en lever ook een bijdrage bij het verminderen van afval en verlagen van CO2 uitstoot, richt je werkplek op kantoor of thuis in met circulaire producten.