BlogVAN HET MATERIAAL VAN 1 MASSIEF MEUBELPANEEL MAAK JE 3 #GREENGRIDZ PANELEN

VAN HET MATERIAAL VAN 1 MASSIEF MEUBELPANEEL MAAK JE 3 #GREENGRIDZ PANELEN

Het gewicht van massieve meubelpanelen is zwaar. In verhouding met het lichtgewicht constructiepaneel #GREENGRIDZ scheelt dit afhankelijk van de dikte tussen de 60 en 90%. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ. Als je kijkt naar het gewicht per m3 bedraagt spaanplaat gemiddeld 650 kilo, multiplex 800 kilo en #GREENGRIDZ 250 kilo.

#GREENGRIDZ is verkrijgbaar van 24mm tot 200mm. Naarmate het paneel dikker wordt nemen de gewichtsvoordelen significant toe en neemt het benodigde materiaal exponentieel af. Bij een blad van 100mm is er nog maar 10% vaste stof aanwezig in de lichtgewicht constructie.

Er is veel minder grondstof nodig. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig. Van al het materiaal wat we niet meer hoeven te gebruiken lossen we het enorme grondstoffen tekort op in de Europese meubelindustrie.

Doe mee met het minder gebruiken van materiaal. Doe mee en stap over op #GREENGRIDZ, het meubelconstructiepaneel met een gezonde missie. Meer maken met minder grondstoffen.

Verder lezen:

#GREENGRIDZ BUREAU- EN TAFELBLADEN PRAKTISCHE OPLOSSING VOOR SDG 12 EN DE VERDUURZAMING VAN DE BEDRIJFSVOERING

#GREENGRIDZ - MATERIAAL NIET MEER GEBRUIKEN IS HET MEEST CIRCULAIR EN DUURZAAM

alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.