Blog

Van afval naar waardevol kantoormeubilair

‘Waardeloze’ afvalstromen via upcycling technieken omzetten in circulaire kantoorinrichting waarbij de identiteit van de klant centraal staat. Dat is Triboo.

‘Waardeloze’ afvalstromen via upcycling technieken omzetten in spraakmakende circulaire kantoorinrichting waarbij de identiteit van de klant centraal staat. Dat is het doel van Triboo. Oprichter Marc van der Heijden startte er enkele jaren geleden mee, omdat hij de enorme verspilling zag. Inmiddels hebben we als maatschappij volgens hem geen keus meer. We zullen zelf het probleem van ons afval moeten oplossen.

Het verhaal van Van der Heijden is dan ook: wij kopen jouw afval en jij koopt van dat afval een kast of bureau terug. “Dat is best een uitdaging omdat grote organisaties vaak verzuild zijn en de verantwoordelijkheden –afval, inkoop, inrichting etc. – gescheiden zijn. Om te veranderen moet je samen integraal werken.”

Circulaire uitdaging en de cruciale rol van de Facility Manager

Wil je als facility manager een echte bijdrage leveren in de transitie naar de circulaire economie waar de gezonde en circulaire werkomgeving centraal staat? Werk samen met TRIBOO en start vandaag nog met het zetten van de eerste stappen. Verander jouw afval in circulaire inrichtingen gebruik je koopkracht om impact te maken.

Lees hier het hele interview in het nieuwste magazine van Smart WorkPlace.