Blog

TRIBOO LANCEERT #GREENGRIDZ WOOD WERKPLEKKEN EN ONTMOETINGSTAFELS

Er wordt meer dan de helft aan kilo’s materiaal bespaart t.o.v. traditionele massieve houten panelen, de CO2 reductie is 60% en er wordt zelfs CO2 opgeslagen.

TRIBOO breidt het assortiment van #GREENGRIDZ, het circulaire meubelconstructie paneel met een gezonde missie, uit met een natuurlijke afwerking in houtfineer. Het lichtgewicht paneel #GREENGRIDZ WOOD ziet eruit als een massief houten paneel, voelt als een massief houten paneel, ruikt als een massief houten paneel maar is het niet. Er wordt meer dan de helft aan kilo’s materiaal bespaart t.o.v. traditionele massieve houten panelen, de CO2 reductie is 60% en er wordt zelfs CO2 opgeslagen. De collectie afwerkingen bestaat uit Hollandse Iep, Eiken, gerookt Eiken en walnoten.

TWEE NEDERLANDSE ONDERNEMINGEN SLAAN DE HANDEN INEEN VOOR LOKALE PRODUCTIE

TRIBOO en Van Stijn Rijnwoude brengen samen dit mooie product naar de markt van kantoren inrichten toe. De één verandert afval in waardevolle circulaire kantoorinrichting en de ander is een familiebedrijf opgericht in 1929 wat sinds jaar en dag haar waarde bewijst bij het hoogwaardig fineren van plaatmateriaal. Naast het fineren vervaardigen zij geluidsisolerende als wel geluidsabsorberende panelen voor de jachtbouw, interieurbouw, meubelbranche, luxe-carrosseriebouw en in deuren fabricage.

DUURZAAM FINEER IS HET #GREENGRIDZ VAN HET HOUT

Minder materiaal gebruiken is de sleutel voor een duurzame economie en betere wereld.  Fineer is een dun laagje hout van ongeveer 0,6mm wat gesneden wordt van een boomstam. Dit wordt aan elkaar gevoegd tot een vel op plaatmaat en aangebracht op een drager, #greengridz. Omdat fineer echt hout is, is het eigenlijk niet van massief te onderscheiden. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als massief hout. De houttekening en kleur zijn uniek, omdat het hier een natuurproduct betreft.

DE NATUURLIJKE UITSTRALING VAN HOUT GECOMBINEERD MET HET LICHTE GEWICHT VAN #GREENGRIDZ

Wel de uitstraling van een massief houten paneel, maar niet het gewicht van een houten paneel. In alle opzichte een duurzamere oplossing. Door de stam op te snijden naar fineer kun je veel meer elementen de massieve uitstraling geven als dan wanneer het product ook echt van massief hout gemaakt is.

MET LICHTGEWICHT #GREENGRIDZ WOOD HAAL JE MEER PANELEN UIT DEZELFDE M3 HOUT

De ervaring leert dat je uit 1m³ massief hout ongeveer 1000m² fineer haalt. Reken maar uit hoeveel #GREENGRIDZ WOOD je hier van kan maken. De rekensom is eenvoudig.

IN 1000M2 HOUTFINEER WORDT 1.058 KILO CO2 OPGESLAGEN

HOEVEEL CO2 EET EEN BOOM OM FINEER TE KUNNEN MAKEN?

Bomen zijn zeer geschikt om CO2-uitstoot te compenseren. Een gemiddelde boom kan in een jaar ongeveer 20 kg CO2-uitstoot opnemen in zijn biomassa. Bomen nemen de CO2 op uit de lucht en zetten dit om in zuurstof.

#GREENGRIDZ WOOD HELPT MEETBAAR MEE DE BEDRIJFSVOERING TE VERDUURZAMEN

Op steeds meer kantoren in Nederland helpen de #GREENGRIDZ WOOD meubelconstructie panelen mee de bedrijfsvoering te verduurzamen en de circulaire economie en afvalloze maatschappij zichtbaar te maken in het interieur. Door minder materiaal te gebruiken, minder CO2 uit te stoten en natuurlijke vezels uit afvalreststromen als grondstof toe te passen is het lichtgewicht #GREENGRIDZ paneel een praktische oplossing die meetbaar beter is dan alle andere panelen die momenteel gebruikt worden in de markt om meubelen voor kantoren te maken.  

IS HET FINEER VAN DUURZAAM GEKAPT HOUT?

De basisgrondstof is fineerhout. Al het hout dat gekocht en geïmporteerd wordt komt vanuit duurzame bossen om zo ten alle tijden legaal en goed te handelen voor alle producten die gefabriceerd worden. De houtbladeren die gebruikt worden zijn flinterdun gesneden en zo kan een klein stukje hout van lokale soorten worden gebruikt om een groot oppervlak van de meubelfronten te bedekken. De resterende opbrengst van de houtoogst kan bijna volledig worden gebruikt voor de basismaterialen van fineer.

IS HET FINEER GECERTIFICEERD?

Er is een groeiende vraag naar producten waarvan de duurzame herkomst is gegarandeerd. Deze garantie kan worden verkregen met een FSC en PEFC certificaat. Door certificering is het gegarandeerd dat de producten die u koopt gecontroleerd en van verantwoorde herkomst zijn. FSC-certificering is belangrijk om er zeker van te zijn dat het product of materiaal afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Daarmee houden we de wereldwijde bossen in stand. Certificering start bij het bos. Dit heet Forest Management (FM) certificering. Om producten uit een FSC-bos gescheiden te houden van niet-gecertificeerde producten moeten daarna alle schakels in de handelsketen gecertificeerd zijn. Dit heet Chain of Custody certificering (CoC). In Nederland hebben bijna 3000 bedrijven dit Chain of Custody certificaat.