Blog

TRIBOO LANCEERT GEZONDSTE CIRCULAIRE TAFELBLAD TER WERELD - DE #GREENGRIDZ HEMP

TRIBOO en Plantics hebben samen de #greengridz HEMP ontwikkeld: een uniek natuurlijk tafelblad. Het innovatieve lichtgewicht paneel is gemaakt van Hollandse hennepvezels en een uniek natuurlijk bindmiddel. Het gezonde paneel is daardoor 100% plantaardig, volledig recyclebaar, CO2 negatief en veilig doordat het geen schadelijke op aardolie gebaseerde bindmiddelen bevat. Door het combineren van twee revolutionaire Nederlandse innovaties is dit unieke tafelblad nu een feit en beschikbaar op de markt.

DE COLLECTIE #GREENGRIDZ HEMP – NATUURLIJKE TAFELS EN WERKPLEKKEN VOOR OP KANTOOR OF THUIS

De eerste producten uit de collectie bestaan uit circulaire ontmoetingstafels in diverse afmetingen en een hoogte verstelbare werkplek voor op kantoor of thuis. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleurstellingen en formaten.

TWEE REVOLUTIONAIRE NEDERLANDSE INNOVATIES VERANDEREN DE WERELD OP EEN NATUURLIJKE MANIER

Plantics materialen

Plantics ‘Superior Natural Materials’ zijn gebaseerd op een revolutionaire uitvinding van de Universiteit van Amsterdam waarmee Plantics een unieke nieuwe familie van thermo hardende bio harsen en materialen heeft ontwikkeld. De harsen worden geproduceerd uit lokale plantaardige restmaterialen en zijn de eerste 100% biobased thermo hardende harsen ter wereld.  Omdat planten CO2 uit de lucht halen en opslaan en het productieproces energie-efficiënt is, zijn Plantics biomaterialen CO2 negatief. Bovendien zijn de bio harsen veilig en zijn de grondstoffen op industriële schaal beschikbaar in de meeste landen in Europa.

#GREENGRIDZ Technologie

#greengridz is een gezond en circulair meubelconstructiepaneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID-systeem. Het paneel kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld. Door het GRID-systeem is het constructiepaneel sterker en stijver dan welk massief paneel op dit   moment verkrijgbaar in de markt. Het materiaal buigt niet door, waardoor lange constructies voor meubel en bouw toepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Daarnaast is het paneel 100% vlak. De perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een strakke uitstraling. Afhankelijk van de dikte van het paneel zijn er tussen de 60 en 90% minder grondstoffen nodig dan bij traditionele massieve meubelpanelen. De CO2-uitstoot ligt zelfs 60% lager. Het wordt in Nederland gemaakt en door het lichte gewicht wordt er minder brandstof tijdens het transport gebruikt terwijl er 50% meer volume kan worden vervoerd.

Over TRIBOO

TRIBOO BV is opgericht in 2016 en gevestigd in Zevenhuizen. Met revolutionaire innovaties en baanbrekende technieken veranderen zij ‘waardeloze’ afvalstromen, van kunststoffen en natuurlijke vezels, in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting. TRIBOO maakt impact bij het radicaal veranderen en verduurzamen van de meubelindustrie. In 2020 werd zij erkend door de nominatie voor de Oscar onder de ondernemersprijzen de Koning Willem I plaquette als een van de 12 meest duurzame bedrijven van Nederland. Ook riep de Europese Commissie TRIBOO uit als een Rising Star bij de European Business Awards for the environment in de categorie producten en services. One to watch and standing out for bold leadership towards a sustainable economic recovery for Europe, well aligned with the priorities of the European Green Deal.  

Over Plantics

Plantics B.V., opgericht in 2014 en gevestigd in Arnhem, is een spin-off van de Universiteit van Amsterdam welke voorbouwd op op een revolutionaire uitvinding van deze universiteit. Dit heeft geresulteerd in unieke 100% biologische thermohardende harsen en ’s werelds eerste thermohardende biomaterialen. Samen met haar partners ontwikkelt zij hoogwaardige, circulaire en CO2 negatieve producten. Plantics staat aan de vooravond van een enorme groei en wordt steeds meer erkend als game changer. Zo is Plantics in 2021, samen met haar partner VEPA, verkozen tot winnaar van de wereldwijde innovatieprijs “Renewable Material of the year 2021” in een wedstrijd georganiseerd door het toonaangevende Duitse nova-Institute. In hetzelfde jaar heeft het Financieele Dagblad Plantics op nr. 1 gezet als veelbelovende Climate start-up om in de gaten te houden.