Blog

TRIBOO LANCEERT DE OLD FASHION WERKPLEK VOOR THUIS EN OP KANTOOR

Per bureaublad 18 kilo minder materiaal, 60% minder CO2 en 2,5 kilo gerecyclede kleding gered uit de verbrandingsoven.

Nooit eerder kochten we zo veel kleding als nu en nooit eerder dankten we het zo snel weer af. Fast fashion met als gevolg een afvalberg van kleding die zijn weerga niet kent. Jaarlijks belandt in Nederland ongeveer 145 miljoen kilo kleding bij het restafval. De gemiddelde Nederlander koopt nu jaarlijks 46 stukken kleding en doet er 40 weg. Hiermee gooien we per persoon 14 kilo kleding weg waarvan het overgrote deel rechtstreeks de verbrandingsoven in gaat of op de vuilnisbelt belandt.

Zou het niet mooi zijn als we van deze waardeloos geworden kleding weer waardevolle producten kunnen maken. Waar mensen weer veel plezier aan beleven en de grondstoffen opnieuw een rol vervullen in ons dagelijkse leven. Zou het niet mooi zijn om zelf die bijdrage te kunnen leveren bij het verkleinen van de afvalberg, het reduceren van CO2 en de praktische realisatie van de circulaire economie. Met de old fashion werkplek zet u de wielen naar een afvalloze maatschappij zelf in beweging.

TRIBOO EN PLANQ BUNDELEN KRACHTEN IN DE OLD FASHION WERKPLEK

TRIBOO en PLANQ bundelen hun krachten en brengen samen de OLD FASHION werkplek voor thuis of op kantoor op de markt. Twee circulaire producten uit Nederland komen samen in een duurzame oplossing. Het #greengridz meubelconstructie paneel met een gezonde missie en PlanqTextile, een laminaat gemaakt van gerecyclede kleding, gebonden met een biologisch bindmiddel, vormen samen het Old Fashion bureaublad.  

2,5 KILO GERECYCLEDE KLEDING PER BUREAUBLAD GERED UIT DE VERBRANDINGSOVEN

Met de Old Fasion hoogte verstelbare zit sta werkplek uitgerust met een lichtgewicht #greengridz bureaublad in een afmeting 1600x800x24mm wordt 18 kilo materiaal bespaart ten op zichten van een massief bureaublad gemaakt van spaanplaat of multiplex. Doordat het blad is afgewerkt met gerecyclede kleding wordt 2,5 kilo afgedankte textiel niet verbrand maar vindt haar weg terug als waardevolle grondstof voor het afwerken van werkbladen voor bureaus en vergadertafels.  

GERECYCLEDE KLEDING GEEFT IDENTITEIT AAN DE WERKPLEK

De kleding die wij dagelijks dragen zorgt er voor dat wij ons werk veilig en professioneel kunnen uitvoeren. De meeste mensen kiezen bewust voor een bepaald beroep. Met de kleding die gedragen wordt  identificeren wij onszelf en zenden een duidelijke boodschap uit naar anderen. Vanaf nu kan dat ook met de Old Fashion werkplek, een bureau voor thuis of op het kantoor wat wordt afgewerkt met de kleding die wij trots gedragen hebben bij het uitoefenen van ons beroep. Standaard kan het #greengridz bureaublad afgewerkt worden met stoere jeans, praktische legerkleding, doktersjassen, maatwerk pakken van zakenlieden of mantelpakjes van stewardessen.

WAT ZIJN #GREENGRIDZ BUREAUBLADEN?

#GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Hierdoor is het paneel super stijf, trekt niet krom en is zeer sterk.

60 TOT 90% MINDER MATERIAAL

Door het innovatieve GRID zijn er, afhankelijk van de dikte van het paneel, tussen de 60 en 90% minder grondstoffen nodig dan bij traditionele massieve meubelpanelen als spaanplaat, mdf en multiplex. Het materiaal is niet meer nodig om een sterk meubelpaneel te maken. Hiermee wordt het gebruik van grondstoffen voorkomen, meer duurzaam en circulair als dat gaat het niet worden.

60% LAGERE CO2 FOOTPRINT

De CO2 uitstoot bij de productie van #GREENGRIDZ is 60% lager dan bij massieve meubelpanelen. Door het lichte gewicht kan er ook 50% meer volume worden vervoerd t.o.v. traditionele massieve panelen. Hierdoor wordt er aanzienlijk minder brandstof verbruikt en CO2 uitgestoten. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ.

LICHTGEWICHT GRID IS SUPER STERK EN TREKT NIET KROM

Door het GRID systeem is het constructiepaneel sterker en stijver dan welk massief paneel op dit moment verkrijgbaar in de markt. Het buigt niet door waardoor lange constructies voor meubel en bouw toepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Daarnaast is het paneel 100% vlak waardoor perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een strakke uitstraling.

GEZOND PRODUCT GEMAAKT VAN AFVAL

#GREENGRIDZ bevat geen giftige stoffen, is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde. Daarnaast zorgt het lichte gewicht er voor dat de ruggen van mensen die meubels maken, sjouwen en monteren ontzien word en dat levert veel blije gezichten op. Het paneel kan worden samengesteld vanuit verschillende soorten cellulose afval reststromen.

VAN #GREENGRIDZ KAN JE ALLES MAKEN

De constructiepanelen kunnen ontworpen worden voor iedere toepassing die gewenst is. De leggers, dragers, top en bodemplaat kunnen gemaakt worden in verschillende dikte, hoogte afstanden en patronen. Ook met verbeterde vochtbestendigheid en brandvertraging. Standaard zijn de #GREENGRIDZ verkrijgbaar in diktes van 20 tot 200mm en in industriële lengtes tot 4010mm. Een aantal voorbeelden van #GREENGRIDZ toepassingen zijn  werkbladen voor bureaus, tafels, keukens, akoestische schermen, kasten, meubelen, deuren, wandsystemen, dikke vloeren, bewegwijzering, keukens, stands voor beurzen, winkelinrichting en interieur decoratie.  

ADAPTER, OPSLAGMEDIUM EN LOGISTIEKE DRAGER VAN GRONDSTOFFEN EN CO2

Het innovatieve basismateriaal kan afhankelijk van de toepassing en specificaties in verschillende materialen worden uitgevoerd. Zo kan er eenvoudig mee worden bewogen op ontwikkelingen van gezonde natuurlijke materialen in de markt om zo steeds voorop te lopen bij het maken van gezonde en circulaire meubelen. In #GREENGRIDZ worden waardevolle gezonde grondstoffen en CO2 in de vorm van biomassa veilig opgeslagen. Als meubel gaan de panelen lang mee, maar als ze weer terug gaan voor hergebruik, is het constructiepaneel ook een praktische logistieke drager voor de retourlogistiek naar de producent.    

HERBRUIKBAAR EN 100% CIRCULAIR  

De engineers en technici van #GREENGRIDZ zijn continue bezig met innovatie op materiaal, bindtechniek en constructie. Als een adapter kunnen innovatieve materialen geïntegreerd worden in het meubelconstructie paneel. Exclusieve toegang tot eigen herbruikbaar materiaal en baanbrekende innovaties uit de markt kunnen flexibel, eenvoudig en snel geadapteerd worden. Natuurlijke cellulose vezels gewonnen uit afval reststromen staan aan de basis van alle ontwikkelingen. De cellulose grondstof verandert keer op keer in een ander circulair product. Een bureaublad vormt de grondstof voor een keuken, vormt de grondstof voor een wand, vormt de grondstof voor een kast of opnieuw de grondstof voor een bureaublad.

WAT IS PLANQTEXTILE?

PlanqTextile is een fineer gemaakt van textielafval. Textiel wordt versnippert tot vezels, die worden gekaard in een viltmateriaal.  Dit wordt geperst met een biologisch afbreekbaar bindmiddel in vellen van 1000x3000mm.  Het fineerblad wordt toegepast op de Old Fashion bureaus en vergadertafels,  gelijmd met omkeerbare lijm en gemaakt om opnieuw te hergebruiken.

Het Planqtextile materiaal laat zien hoe een uniek ontwerp van meubels wordt gemaakt van dit gerecyclede materiaal. De textielvezels kunnen worden gezien als de aderen van een marmeren tafelblad. Elke tafel is daarom uniek. Duurzaam marmer, gemaakt van textiel.