voorbeelden uit de circulaire economie

TRIBOO EN ECOR SAMEN STERK MET #GREENGRIDZ VOOR GEZONDHEID, REDUCTIE CO2 EN DE AFVAL LOZE MAATSCHAPPIJ

In een gezamenlijke ontwikkeling komen TRIBOO en ECOR met een innovatief lichtgewicht bureaublad op de markt #GREENGRIDZ ECOR. Gemaakt van cellulose afval reststromen van oude melkpakken is de CO2 footprint 60% lager dan traditionele massieve bladen. Het meubelpaneel is 60% lichter en CARB2 gecertificeerd. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE.

BUREAUBLAD #GREENGRIDZ ECOR - 100% GEZOND - 100% AFVAL - 100% HERBRUIKBAAR  

Het gepatenteerde GRID gecombineerd met de materiaaltechnologie van ECOR zorgt voor een  circulair lichtgewicht bureaublad met de laagste CO2 emissie van Nederland. Het bevat geen schadelijke giftige stoffen als toegevoegde FORMALDEHYDE. Er zijn minder grondstoffen nodig, het is biologisch afbreekbaar en wordt gemaakt in Nederland.

ECOR

ECOR is een duurzaam, 100% gerecycled materiaal gemaakt van afval uit lokale afvalstromen. Natuurlijke vezels zoals oud papier, textiel en miscanthus worden omgezet in een hoogwaardige grondstof. Het materiaal is veelzijdig, biobased, niet-toxisch en volledig recyclebaar. Het materiaal is multifunctioneel, sterk, licht van gewicht en op veel manieren vorm te geven.

De grondstof ECOR bestaat uit biomassa in plaats van fossiele grondstoffen. De biomassa is afkomstig van gewassen die groeien op land of in zee. Reststromen uit de bosbouw, agrarische sector en gerecycled stedelijk afval. Twee belangrijke voordelen ten opzichte van fossiele grondstoffen. Het product kan worden omgezet in een ander product met maximaal behoud van de hoogwaardigheid van de grondstof en een minimale productie van afval. Daarnaast is biomassa CO2 neutraal vanwege de korte koolstofcyclus. ECOR is 100% non toxic, volledig cradle to cradle (gecertificeerd)  en formaldehyde vrij.

ECOR is met behulp warmte en druk gemaakt van water en natuurlijke vezels. Bij het productieproces zijn geen hechtmiddelen gebruikt en 99% van het gebruikte water wordt hergebruikt. Het proces is CO2 neutraal. De productie van bijvoorbeeld een kantoorinrichting op basis van dit duurzame materiaal is schoon en eenvoudig. Het materiaal kan met behulp van een laser worden gesneden en met behulp van gereedschap worden bewerkt. De productie levert géén afval op. Zaagverlies gaat terug naar de ECOR fabriek.

WAAR WORDEN #GREENGRIDZ ECOR MEUBELPANELEN TOEGEPAST?

#GREENGRIDZ wordt gebruikt voor verschillende circulaire toepassingen zoals bureau bladen, meubelen, kasten, schuifdeuren, akoestische panelen, wandsystemen, bewegwijzering, dikke vloeren, stands voor beurzen, winkelinrichting en interieur decoratie.  

NOOIT MEER AFVAL EN 100% HERBRUIKBAAR

Waardeloos afval verandert in een waardevolle grondstof die opgeslagen word in de tijdcapsule en spaarpot van #GREENGRIDZ. De gezonde meubelen die gemaakt worden van de panelen zijn 100% herbruikbaar. Aan het einde van de gebruiksduur levert u ze weer in en krijgt u de grondstofwaarde uitbetaald. Wij maken hierna van de grondstof opnieuw panelen waar weer andere circulaire producten van gemaakt worden. De grondstoffen voor bureau bladen vormen de grondstoffen voor kasten, vormen de grondstoffen voor keukens, keer op keer op keer.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen