Blog

TRIBOO EN ARPA INDUSTRIALE WERKEN SAMEN AAN DE GEZONDE EN CIRCULAIRE #GREENGRIDZ BLOOM BUREAUBLADEN

Het geheel is meer dan de optelsom der delen. Een product wat het beste te bieden heeft, zowel aan de binnen- als ook aan de buitenkant.

Op het oog zie je niet direct wat er nou zo bijzonder is aan de gezonde en circulaire werkplekken van TRIBOO. Maar als je de verhalen van de materialen leert kennen, de impact van de innovatie gaat begrijpen en de mensen ziet die elke dag weer een stap zetten om de circulaire economie en afvalloze maatschappij tot een realiteit te maken, dan wordt het op het oog o zo gewone bureau heel bijzonder.

DE AFWERKING VAN #GREENGRIDZ BLOOM IS RADICAAL ANDERS

De uitstraling van een bureaublad wordt bepaalt door de afwerking. Voor het oog alleen zichtbaar als een kleur, structuur of motief wat er voor zorgt dat het meubelstuk samenhangend past binnen een interieur op kantoor of thuis. Als je een werkblad kwalitatief hoogwaardig wilt afwerken om er lang plezier van te hebben wordt HPL (high pressure laminate) toegepast. Het laminaat ziet er mooi uit, gaat lang mee, voelt fijn aan en is makkelijk schoon te maken. De BLOOM kerntechnologie is radicaal anders. In vergelijking met de productie van traditionele laminaten wordt er 50% minder fenol hars, 28% minder water en 38% minder energie gebruikt. Daarnaast laat de ecologische footprint 46% minder CO2-uitstoot zien.  

MET DE BLOOM KERNTECHNOLOGIE ZETTEN WE GEZONDE VERANDERING IN BEWEGING

Met Bloom is ligninetechnologie geïntroduceerd voor het aanzienlijk reduceren van de hoeveelheid fenol opgenomen in de hars met 50%. Lignine is een natuurlijke polymeer gedefinieerd als de lijm die houtvezels samen houdt. Dit is een hele grote stap voorwaarts als je kijkt naar de ontwikkelingen in de markt. In combinatie met #GREENGRIDZ krijgt de waarde van een bureaublad ineens een veel diepere dimensie en betekenis.

SAMEN OP WEG NAAR GEZONDE EN HERBRUIKBARE MEUBELCONSTRUCTIE PANELEN  

Veranderingen worden gedreven door mensen. Rutger de Jong, country manager bij Arpa | FENIX® voor de BENELUX regio is zo’n mens. Gepassioneerd doet hij wat realistisch kan om een betere wereld te bouwen en achter te laten voor de volgende generaties. Gedreven door materiaal technologie, interieur design en productontwikkeling. Een team player pur sang die gelooft dat samenwerkingsverbanden markten en productontwikkeling naar een hoger niveau kunnen tillen.

HET GEHEEL IS MEER DAN DE OPSTELSOM DER DELEN MET #GREENGRIDZ BLOOM

Door het combineren van alle positieve eigenschappen die beide producten hebben ontstaat er een gezond en circulair product dat een unieke propositie brengt naar de markt. Een product wat het beste te bieden heeft, zowel aan de binnen- als ook aan de buitenkant.

WIE IS ARPA INDUSTRIALE

Sinds 1954 ontwerpt en produceert Arpa Industriale panelen met hoogwaardige HPL-technologie voor de meest uiteenlopende eindtoepassingen: van architectuur tot interieurontwerp, van gezondheidszorg tot scheepsbouw, van transport tot horeca, van detailhandel tot keukens, van meubilair tot tafelbladen. In 2013 lanceerde Arpa FENIX, een innovatief materiaal voor interieurs dat werd ontwikkeld door een internationaal, multidisciplinair team op basis van gepatenteerde technologieën. De producten van Arpa worden vervaardigd in de 150.000 vierkante meter grote fabriek in Bra, in de regio Piemonte in Italië. Door meer dan 60 jaar te investeren in onderzoek, geavanceerde technologie en opleiding van personeel, heeft het bedrijf een zeer belangrijke positie verworven en een reputatie opgebouwd van grote betrouwbaarheid op de internationale markten.