voorbeelden uit de circulaire economie

THE FUTURE OF (NO) WASTE

Afvalstromen worden in snel tempo omgezet in grondstoffen door de ontwikkeling van nieuwe technologieën, toepassingen en businessmodellen.Wetenschappers en ondernemers die de overgang naar een circulaire, zero waste-economie mogelijk maken, moeten in contact komen met potentiële partners zoals bedrijfsorganisaties, gemeenten of bedrijfsontwikkelaars. Cleantech Delta en haar partners TNO, Milgro Groep B.V. en Woonstad Rotterdam organiseren hiervoor: The Future of (no) Waste.

Wees er bij op 25 juni in de Rotterdam Science Tower. Tijdens het eerste deel van het evenement zullen drie deskundigen spreken over, stadsafval als een hulpmiddel, circulair productontwerp en nationale en internationale best practices benadrukken. Vervolgens zullen verschillende innovators hun oplossing met betrekking tot een afvalprobleem presenteren in een van de drie sectoren:kunststoffen, organisch afval en de gebouwde omgeving.

Marc van der Heijden, directeur van TRIBOO, de circulaire supplychain die  ‘waardeloze’ afvalstromen met upcyling technieken verandert in ‘waardevolle’   circulaire kantoorinrichting, laat aan de hand van circulaire producten zien hoe je circulaire economie en afval loze maatschappij op een eenvoudige wijze praktisch toepasbaar maakt in je eigen kantoor. Het kantoor wordt een grondstoffenbank van gezonde materialen. Ook verteld hij hoe een circulair businessmodel werkt en voor de eindgebruiker aan het einde van de gebruiksduur geld oplevert in plaats van geld kost.

Afvalstromen worden in snel tempo omgezet in grondstoffen door de ontwikkeling van nieuwe technologieën, toepassingen en businessmodellen.Wetenschappers en ondernemers die de overgang naar een circulaire, zero waste-economie mogelijk maken, moeten in contact komen met potentiële partners zoals bedrijfsorganisaties, gemeenten of bedrijfsontwikkelaars. Cleantech Delta en haar partners TNO, Milgro GroepB.V. en Woonstad Rotterdam organiseren hiervoor: The Future of (no) Waste. Wees er bij op 25 juni in de Rotterdam Science Tower. Tijdens het eerste deel van het evenement zullen drie deskundigen spreken over, stadsafval als een hulpmiddel, circulair productontwerp en nationale en internationale best practices benadrukken. Vervolgens zullen verschillende innovators hun oplossing met betrekking tot een afvalprobleem presenteren in een van de drie sectoren:kunststoffen, organisch afval en de gebouwde omgeving.Marc van der Heijden, directeur van TRIBOO, de circulaire supplychain die  ‘waardeloze’afvalstromen met upcyling technieken verandert in ‘waardevolle’  circulaire kantoorinrichting, laat aan de hand van circulaire producten zien hoe je circulaire economie en afval loze maatschappij op een eenvoudige wijze praktisch toepasbaar maakt in je eigen kantoor. Het kantoor wordt een grondstoffenbank van gezonde materialen. Ook verteld hij hoe een circulair businessmodel werkt en voor de eindgebruiker aan het einde van de gebruiksduur geld oplevert in plaats van geld kost. Circulaire producten belanden niet op de afvalberg of in de verbrandingsoven. Van dezelfde grondstoffen wordt een andere toepassing gemaakt die mee kan veranderen met mens en organisatie keer op keer op keer op keer.  

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen