voorbeelden uit de circulaire economie

Sweco kiest voor het gezonde werken met de eerste 100 circulaire GREENGRIDZ werkplekken

Bij een gezond kantoor denkt iedereen aan ergonomie. Maar niemand denkt aan de invloed van toxische materialen op onze gezondheid. Terwijl die toxische materialen in de vorm van kantoormeubelen als een sluipmoordenaars onze kantoren zijn binnengedrongen. In de race naar de bodem hebben we steeds meer goedkope, slechte en giftige materialen toegelaten in ons kantoor; de plek waar we een grootste deel van de week verblijven als we wakker zijn. En dat heeft een dramatisch effect op onze gezondheid.

Spaanplaat en chipboard. Goedkoop en sterk. Én vanouds rijk aan toegevoegde formaldehyde. Dit toxische stofje zorgt voor een verlies van productiviteit van 10% en kan op termijn leukemie en long- en keelkanker veroorzaken.

Daarnaast veranderen alle producten, gemaakt van deze materialen in afvalkosten, we kunnen en willen ze niet hergebruiken aan het einde van de levensduur.

Het nieuwe werken = het gezonde werken

Het is tijd voor een nieuwe bril. Niet alleen kijken naar prijs, esthetiek en functionaliteit. Maar juist naar waarde en gezondheid. We moeten af van de werkplekken die je zwak of ziek maken. Maar omgevingen creëren waarin mensen vitaal blijven.

Veel organisaties hebben een gratis banaantje of appeltje voor de medewerkers. Maar ondertussen zit iedereen aan een formaldehyde werkplek. We kunnen en moeten veel verder gaan en nog meer impact maken door gezonde, herbruikbare materialen voorrang te geven in onze gebouwen en op onze werkplekken.

Sweco eerste in Nederland met 100 gezonde werkplekken van GREENGRIDZ

Sweco neemt verantwoordelijkheid als werkgever en verandert, samen met TRIBOO, alle ongezonde, waardeloze meubelen in haar kantoren voor gezonde, waardevolle en circulaire meubelen. In plaats van traditionele bureaus is gekozen voor gezonde, circulaire bureaus met bladen gemaakt van GREENGRIDZ.

#GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelpaneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het paneel kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld.

Het paneel levert een belangrijke bijdrage aan de gezonde werk- en leefomgeving zonder vluchtige organische stoffen als toegevoegde formaldehyde. De  CARB 2 certificering is hier het bewijs van.

Daarnaast zijn er minder grondstoffen nodig, is het biologisch afbreekbaar en is de CO2 uitstoot 60% lager dan traditionele plaatmaterialen. Het wordt in Nederland gemaakt en door het lichte gewicht verbruiken wij ook minder brandstof in het transport, wat de CO2 uitstoot verder reduceert.          

De eerste 100 zit/sta werkplekken met circulaire bladen zijn geïnstalleerd op de locaties in Nederland. Later dit jaar volgen er meer.

Wil jij ook het verschil maken? Toon circulair leiderschap. Maak samen met ons de circulaire economie waar en breng het gezonde werken in jouw organisatie. Samen veranderen we alle ongezonde, waardeloze meubelen in Nederland voor gezonde, waardevolle, circulaire meubelen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen