Blog

NEVERENDING FURNITURE - LEREN IS FOUTEN MAKEN

Als je aan het innoveren bent maak je aan de lopende band fouten.

Als je aan het innoveren bent maak je aan de lopende band fouten. Bij het maken van NeverEnding Furniture, herbruikbare 3D geprinte meubelen gemaakt van afval, kost dit “leren” veel tijd en geld. Dit is voor een circulaire ondernemer niet zo leuk. Veel prototypes maken die “mislukt” zijn en niet verkocht kunnen worden. Normaal worden deze “mislukkelingen” weggegooid en moet je betalen voor de verwerking en het transport hiervan. Maar dat hoeft bij de producten van NeverEnding Furniture niet meer 😊

De eerste spraakmakende producten uit de collectie, circulaire plantenpotten in de vorm van tulpen en bonen worden al verkocht in de markt en zijn in productie. Echter alle mislukkelingen om te komen tot een “perfecte” plantenpot lagen nog rustig op een berg te wachten tot vandaag.

Want voor de circulaire ondernemer zijn er ook leuke momenten aan het leren. Vandaag was zo’n dag. Alles weer kapot maken in de CRUSHER en opnieuw beginnen. Alle “mislukkelingen” werden vermalen tot granulaat om opnieuw circulaire plantenpotten te gaan maken. Zo zijn de circulaire  producten ook echt NeverEnding. Het mooie aan deze manier van werken is, geen afval en dat de grondstof in een andere vorm weer een functie kan krijgen in het leven van mensen. Zo veranderen we straks een boon in een tulp of in een narcis. Wat de klant maar wil. En de ondernemer hoeft geen nieuwe grondstof te kopen maar kan de grondstof gebruiken van de producten die hij al gemaakt heeft.