BlogMET CIRCULAIRE PRODUCTEN MAAK JE VAN EEN HUISWERKPLEK EEN THUISWERKPLEK

MET CIRCULAIRE PRODUCTEN MAAK JE VAN EEN HUISWERKPLEK EEN THUISWERKPLEK

Veel mensen werken nu al geruime tijd vanaf huis. Gezien de ontwikkelingen met het corona virus zal de werkplek in huis voor veel mensen een permanent karakter krijgen.

Op dit moment worden veel werkplekken in het huis geïnstalleerd bestaande uit een goede bureaustoel en een hoogte verstelbaar zit sta bureau. Zo kunnen we ook in huis gezond en veilig werken. Maar om de HUIS werkplek echt een THUIS werkplek te kunnen gaan noemen speelt ook de aankleding van de ruimte een belangrijke rol. De circulaire kleden voor aan de wand of op de grond, sfeervolle lampen,  wanddecoraties en akoestische panelen gemaakt van afval zorgen voor een persoonlijke sfeer die er voor zorgt dat je je lekker voelt en vanaf thuis optima forma kan presteren.

MET 1 VIERKANTE METER WANDKLEED VERANDER JE HET WAARDELOZE AFVAL VAN 16 ANANASPLANTEN IN EEN WAARDEVOL PRODUCT

Wist je dat je voor het maken van 1 vierkante meter wandkleed het bladafval nodig hebt van 16 ananasplanten wat overeenkomt met ongeveer 480 bladeren? Het verzamelen van deze bladeren stelt de boeren in staat om een tweede inkomen te verdienen, maar helpt hen ook bij het afvalbeheer van de landbouwgrond, omdat deze anders zouden zijn verbrand of weggegooid. Vervolgens wordt de overgebleven biomassa die is geproduceerd bij de vezelextractie gebruikt als meststof bij het herplanten van het gewas - niet alleen om kosten te besparen voor de lokale coöperaties, maar vooral om te voldoen aan de #zerowaste-principes en de filosofie van de circulaire economie.

Met de jaarlijkse productie van meer dan 13 miljoen ton ananasbladafval pakken we een aangeboren afvalprobleem aan door van de ananasbladvezels een geweldig textiel te maken dat een lage negatieve impact heeft op het milieu en tegelijkertijd een hoge sociale impact heeft.

WANDKLEDEN GEMAAKT VAN HET AFVAL VAN ANANAS

Wandkleden zijn weer helemaal hip en happening. Bij het circulair inrichten van het kantoor mogen deze spraakmakende sieraden dan ook niet ontbreken. TRIBOO brengt een circulaire collectie wandkleden naar de markt gemaakt van afval. De eerste collectie kleden is gemaakt van de vezels uit de afvalbladeren van de ananasplant.

AFVAL VAN ANANASTEELT VORMT DE GRONDSTOF VOOR TEXTIEL VAN WANDKLEED

Het ziet er uit als leer, echter is het een stof en is 100% biologisch. Het is gemaakt van vezels uit de afvalbladeren van de ananasplant. Deze bladeren zijn een bijproduct van de bestaande ananasoogst, dus de grondstof heeft geen extra milieuhulpbronnen nodig om te produceren. Na de ananasoogst worden de achtergebleven geschikte bladeren van de planten in bundels verzameld en worden de lange vezels met halfautomatische machines gewonnen. De vezels worden gewassen en natuurlijk gedroogd door de zon of tijdens het regenseizoen in droogovens. De droge vezels ondergaan een zuiveringsproces om eventuele onzuiverheden te verwijderen, wat resulteert in een pluisachtig materiaal. Deze pluisachtige ananasbladvezel (PALF) wordt vermengd met op maïs gebaseerd polymelkzuur (PLA) en ondergaat een mechanisch proces om een ananas vilt te creëren.

KLEDEN GEMAAKT VAN AFVAL IN ALLERLEI VARIATIES

De wandkleden hebben standaard een afmeting van 1700x1150mm en zijn verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. De achterkant is met wol af te werken waardoor ook een akoestische werking ontstaat. De kleden kunnen ook in maatwerk afmetingen geleverd worden en het is mogelijk om verschillende motieven en logo’s uit te snijden zodat het wandkleed volledige gepersonaliseerd kan worden.

Verder lezen:

No items found.
alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.