voorbeelden uit de circulaire economie

LAAT JE NIET OPSLUITEN IN EEN ONGEZOND KANTOOR!

De afgelopen decennia is bijna al het meubilair in onze kantoren gemaakt van MDF en spaanplaat. Goed verwerkbaar en goedkoop. Je ziet het terug in bureaubladen, vergadertafels, akoestische panelen, wanden, pantry’s, bankjes en nog veel meer meubelen. Het probleem is dat al deze producten niet gezond en circulair zijn. Als we ze niet meer willen gebruiken kosten ze geld en vormen één groot afvalprobleem. En nog erger, die afvalbelt is nog extreem ongezond voor ons ook. Dit heeft alles te maken met de binder die wordt gebruikt bij het maken van MDF en spaanplaat; formaldehyde. Daarnaast worden deze lineaire producten vaak gemaakt in landen aan de andere kant van de wereld, waarna het met schepen en vrachtwagens hier naar toe wordt getransporteerd. Om vervolgens neergezet te worden in op papier gezonde en duurzame gebouwen en kantoren. Het kantoor is een opslagplaats geworden van giftige materialen en niet herbruikbare waardeloze meubelen, waarbij CO2 uitstoot geen rol speelt.

Door onze race naar meer en goedkoper, zijn we volledig de realiteit uit het oog verloren. We maken onszelf armer en verliezen belangrijke waarden zoals gezondheid en onze aardbol uit het oog. Als je dat weet, dan wil je het toch niet meer? Het moet anders!

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen