Blog

INTERVIEW TRIBOO IN ELSEVIER - CIRCULAIR KANTOOR HOE WERKT DAT?

TRIBOO loopt op de troepen vooruit. Met circulaire meubelen gaan ze de strijd aan tegen de groeiende afvalberg.

Circulair kantoor

Kantoren worden steeds meer ingericht met gerecyclede meubelen. Waarom is dat belangrijk en hoe werkt dat in de praktijk?

Op het hoofdkantoor van het schoonmaakbedrijf CSU staan groen/witte tafeltjes in de vergaderruimtes die gemaakt zijn van hun eigen gebruikte stofzuigers. Bij PostNL zijn tachtig werkplekken gemaakt van 1.700 kilo oude postpakketten. En bij KLM zijn de typerende blauwe uniformen gebruikt om tafels en stoelen van te maken. Het is zomaar een greep uit de zogenoemde circulaire werkplekken die Marc van der Heijden (48) met zijn bedrijf TRIBOO en Dennis Teeuw (28) met zijn onderneming Planq hebben gemaakt.

De vraag naar dit soort circulaire kantoormeubelen stijgt, merkt zowel Teeuw als Van der Heijden, maar ook Ramon Beijen (44), Creative Director bij vastgoedadviseur CBRE. Bedrijven vonden circulariteit al wel langer belangrijk, maar door de coronapandemie is het in een stroomversnelling gekomen, zegt Beijen. ‘Bedrijven zijn zich aan het heroriënteren. Ze willen niet alles meer spic en span nieuw hebben, dat is een verkeerde uitstraling naar de markt toe.’ Duurzaam en klimaatbewust,  dat willen bedrijven zijn. Fabrikanten zijn volgens Beijen enigszins wakker geworden dat het huidige verdienmodel met maar zoveel mogelijk produceren niet lang meer houdbaar is. Daarnaast wijzigt het schoonheidsideaal van interieurarchitecten richting duurzaam en circulair.

Lees hier het hele interview

https://www.ewmagazine.nl/economie/achtergrond/2021/11/circulair-kantoor-hoe-werkt-dat-1836w