Blog

GRONDSTOF 3D GEPRINT ONDERSTEL VAN CIRCULAIRE ONTMOETINGSTAFEL 100% HERBRUIKBAAR

Grondstof van het ene 3D geprinte meubel is grondstof voor andere 3D geprinte meubel

Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat deze spraakmakende circulaire ontmoetingstafel is gemaakt van herbruikbare grondstoffen. Maar niets is minder waar. Een lichtgewicht werkblad gemaakt van #greengridz WOOD prijkt op een 3d geprint onderstel met amorfe vorm. Een tafel met een verhaal en een visuele manifestatie van circulaire economie en afvalloze maatschappij waar je niet uitgepraat over raakt. Richt je kantoor anders in. Richt je kantoor circulair in met minder materiaal, minder CO2, minder afval en herbruikbare grondstoffen.

GRONDSTOF VAN HET ENE 3D GEPRINTE MEUBEL IS GRONDSTOF VOOR HET ANDERE 3D GEPRINTE MEUBEL

De 3D geprinte onderstellen worden van gerecyclede thermoplasten gemaakt. Een thermoplast is een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Een voordeel van thermoplastisch materiaal is de mogelijkheid tot hergebruik in verschillende toepassingen. Door het opnieuw versnipperen en verhitten kan het materiaal in andere gewenste vormen worden gebracht. Zo kan een onderstel veranderen in een blad van een tafel, hoe cool is dat.  

NEVERENDING FURNITURE VOOR VERANTWOORDE MEUBELEN DIE MEE KUNNEN VERANDEREN MET DE VERANDERENDE ORGANISATIE  

Door het nemen van verantwoordelijkheid voor de grondstoffen wordt de kringloop van grondstoffen gesloten. Alle meubelen zijn NeverEnding en kunnen aan het einde van de gebruiksduur weer worden ingeleverd. De klant ontvangt de grondstofwaarde retour bij inlevering waarna de meubelen worden omgezet tot nieuwe grondstof voor de printer. Hierna wordt er opnieuw een 3D geprint meubel van gemaakt en is de cirkel weer rond.    

NEVERENDING FURNITURE VOORKOMT VERSPILLING DOOR ORDER TO PRINT EN INTRODUCEERT IDENTITEIT

Doordat er in de industrie veel wordt gewerkt met massaproductie in mallen, zijn veel inrichtingen op kantoren eenheidsworst geworden zonder identiteit. Hier maken de circulaire producten van NeverEnding furniture het  verschil, alleen maken wat de klant nodig heeft. Door state of the art technologie en Large Scale 3D Printing worden met gerecyclede thermoplasten complexe vormen gemaakt met een minimum gebruik van materiaal. Inspiratie komt uit de algoritmes van de natuur. Biomimicry en biophilic design worden toegepast om de parametrische modellen te maken die wij uitprinten.

MENSEN VERANDEREN DE WERELD DOOR ANDERS TE PRODUCEREN EN CONSUMEREN

De huidige meubelindustrie verspilt op gigantische schaal materiaal, dit bedraagt per jaar miljarden euro’s, dit kan zo niet langer. Aan de ene kan worden er grote hoeveelheden meubelen gemaakt waarvan niet alles wordt verkocht. Aan de andere kant gooien bedrijven en consumenten dagelijks miljoenen kilo’s meubelen weg. Zo worden de grondstoffen vernietigd en belanden op de afvalberg of als brandstof in de verbrandingsovens voor groene energie. Met het NeverEnding furniture brand ben je verzekerd dat de grondstoffen opnieuw worden gebruikt en wordt van dezelfde grondstof een  meubel in een andere vorm of kleur gemaakt.

MAAK DE CIRCULAIRE ECONOMIE ZICHTBAAR MET SPRAAKMAKENDE ONTMOETINGSTAFELS MET 3D GEPRINTE ONDERSTELLEN.