Blog

#GREENGRIDZ WERKPLEK CIRCULAIRE TOEPASSING VOOR PRAKTISCHE INVULLING SDG12

Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger: ‘meer produceren met minder’.

Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger: ‘meer produceren met minder’. Jaarlijks worden miljarden massieve panelen geproduceerd, het industriële potentieel voor het besparen van materiaal met #GREENGRIDZ is astronomisch. Miljarden kilo’s minder materiaal, CO2 en afval door simpelweg het toepassen van een lichtgewicht meubelconstructie paneel.    

VAN HET MATERIAAL VAN 1 MASSIEF MEUBELPANEEL MAAK JE 3 #GREENGRIDZ PANELEN

Het gewicht van massieve meubelpanelen is zwaar. In verhouding met #GREENGRIDZ scheelt dit ongeveer 60%. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ. Het #GREENGRIDZ meubelpaneel is verkrijgbaar van 24mm tot 200mm. Naarmate het paneel dikker wordt nemen de gewichtsvoordelen significant toe en neemt het benodigde materiaal exponentieel af. Als je kijkt naar het gewicht per m3 bedraagt spaanplaat gemiddeld 650 kilo, multiplex 800 kilo en #GREENGRIDZ 250 kilo.

MATERIAAL WAT JE NIET GEBRUIKT HOEF JE OOK NIET TE PRODUCEREN.

Als we deze crisis gebruiken om te veranderen en we massieve panelen vervangen voor lichtgewicht #GREENGRIDZ panelen kunnen er miljarden kilo’s materiaal per jaar  bespaart worden. De impact die dit heeft op materiaalgebruik en CO2 uitstoot is gigantisch. Hierdoor kan er op industriële schaal worden bijgedragen aan het realiseren van de sustainable development goals (SDG’s). Hierdoor voorkom je het gebruik van materiaal. Meer duurzaam en circulair als dat gaat het niet worden!

60% TOT 90% MINDER MATERIAAL NODIG BIJ EEN #GREENGRIDZ PANEEL

Bij een 24mm #GREENGRIDZ lichtgewicht meubelconstructie paneel wordt er 60% minder materiaal gebruikt dan een massief blad van spaanplaat, MDF of multiplex. Bij een blad van 100mm is er nog maar 10% vaste stof aanwezig in de lichtgewicht constructie. Met #GREENGRIDZ wordt er afhankelijk van de dikte van het paneel tussen de 60 en 90% minder grondstof onttrokken aan moeder aarde. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken.