BlogGEZONDE EN CIRCULAIRE WERKPLEKKEN GEMAAKT IN NEDERLAND.

GEZONDE EN CIRCULAIRE WERKPLEKKEN GEMAAKT IN NEDERLAND.

Een van de meest voorkomende meubelstukken die dagelijks intensief gebruikt wordt in onze werkomgeving is het in hoogte verstelbaar bureau. Afwisselend staand en zittend werken is gezonder dan heel de dag zitten. Dit is algemeen bekend. Wat maar heel weinig mensen weten is waar deze werkplekken van gemaakt zijn, waar deze meubelstukken geproduceerd worden en wat de impact hiervan is op de gezondheid, CO2 en het milieu als we ze niet meer kunnen gebruiken.

Juist hier onderscheidt het gezonde en circulaire bureau van TRIBOO zich van alle bureaus die verkrijgbaar zijn in de markt. Met de #GREENGRIDZ lichtgewicht bureaubladen en de EverUse akoestische bureauschermen wordt het verschil gemaakt. TRIBOO introduceert de nieuwe norm als het gaat over gezond en circulair werken.

Wat zijn #GREENGRIDZ bureaubladen?

#GREENGRIDZ is het circulaire meubelconstructie paneel met een gezonde missie. Het is de duurzame vervanger voor massieve niet herbruikbare meubelpanelen als spaanplaat en mdf. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het innovatieve basismateriaal wordt gemaakt in Nederland en kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval reststromen. De bron voor deze adapter zijn cellulose vezels uit onder andere karton, melkpakken, hennep en hout. Deze grondstoffen worden gebonden onder invloed van temperatuur en druk tot sterke platen. Hier worden geen giftige binders of andere schadelijke stoffen aan toegevoegd. Deze platen worden geperst tot een ijzersterk en lichtgewicht meubelconstructie paneel dat veelzijdig is in gebruik.

CIRCULAIR PRODUCT GEMAAKT VAN AFVAL

#GREENGRIDZ is een circulair meubelconstructie paneel gemaakt van cellulose afval. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het innovatieve basismateriaal kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval reststromen. De bron voor deze adapter zijn cellulose vezels uit onder andere karton, melkpakken, hennep en hout. Deze grondstoffen worden gebonden onder invloed van temperatuur en druk tot sterke platen. Hier worden geen giftige binders of andere schadelijke stoffen aan toegevoegd. Deze platen worden geperst tot een ijzersterk en lichtgewicht meubelconstructie paneel dat veelzijdig is in gebruik.

MINDER MATERIAAL

Op bijna alle bureaus liggen massieve bureaubladen van spaanplaat of MDF. Voor deze meubelpanelen zijn er veel grondstoffen nodig en zijn qua gewicht erg zwaar. Op de standaard voor afvalbeheer, de R ladder van Lansink, scoort het lichtgewicht #GREENGRIDZ meubelconstructie paneel het hoogste niveau. REFUSE. Simpelweg doordat het materiaal niet langer nodig is om een sterke meubelconstructie te maken.

Met een #GREENGRIDZ bureaublad wordt er afhankelijk van de dikte van het paneel tussen de 60 en 90% minder grondstof onttrokken aan moeder aarde ten opzichte van traditionele panelen. Bij 19mm dikte wordt er 60% minder materiaal gebruikt. Bij een blad van 100mm is er nog maar 10% vaste stof aanwezig in de constructie en 90% lucht. Het voorkomen van het gebruik van materiaal, meer duurzaam en circulair als dat gaat het niet worden!

GEZONDHEID

Het lichtgewicht meubelpaneel bevat geen giftige stoffen, is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE. Daarnaast zorgt de lichtgewicht constructie er voor dat de ruggen van mensen die meubels sjouwen en monteren ontzien word en dat levert veel happy workers op.

CO2 REDUCTIE EN CO2 OPSLAG

De CO2 uitstoot bij de productie van #GREENGRIDZ is 60% lager dan bij massieve meubelpanelen gemaakt van spaanplaat en multiplex. Minder gewicht en meer volume vervoeren. Door het lichte gewicht van de constructie panelen hoeft de motor minder inspanning te leveren waardoor er minder brandstof wordt verbruikt. Daarnaast kan er ook meer volume vervoerd worden. In Nederland is het maximum gewicht van een vrachtwagen inclusief lading  gesteld op 40.000 kilo. In de praktijk betekent dit dat trailers met massieve plaatmaterialen maar voor de helft beladen kunnen worden. Hierdoor is de beladingsgraad slechts 50% van het totaal volume dat vervoerd kan worden. Met #GREENGRIDZ kunnen trailers door het lichte gewicht 100% beladen worden en dat scheelt weer kilometers en CO2. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ. De meubelconstructie panelen worden in Nederland gemaakt. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten waardoor de CO2 uitstoot en de belasting op het milieu minimaal is in vergelijking met panelen die van ver weg komen. CO2 opslag. #GREENGRIDZ is gemaakt van CO2 omdat het gemaakt is van cellulose afval reststromen. Hierdoor wordt CO2 opgeslagen in de meubelen.

HERBRUIKBAAR EN 100% CIRCULAIR  

#GREENGRIDZ innoveert op materiaal, bindtechniek en constructie. Als een adapter kunnen innovatieve materialen geïntegreerd worden in het meubelconstructie paneel. Exclusieve toegang tot eigen herbruikbaar materiaal en baanbrekende innovaties uit de markt kunnen flexibel, eenvoudig en snel geadapteerd worden. Natuurlijke cellulose vezels gewonnen uit afval reststromen staan aan de basis van alle ontwikkelingen. De cellulose grondstof verandert keer op keer in een ander circulair product. Een bureaublad vormt de grondstof voor een keuken, vormt de grondstof voor een wand, vormt de grondstof voor een kast of opnieuw de grondstof voor een bureaublad.

AFVAL ALS VALUTA

Als je naar een bank toe gaat om goud te leasen staan ze je gek aan te kijken. Goud kan je kopen maar niet leasen. Als je het weer in wilt wisselen, kan je kijken op de markt wat het waard is, wordt het gewogen en krijg je deze waarde vergoed. Zo werkt het bij TRIBOO ook! Onze grondstoffen en producten zijn geld waard! Als de waarde in de tijd is gestegen profiteert de klant hier ook van. Net als bij een investering of belegging. Waar voorheen een kostenstroom ontstond door de aanwezigheid van toxische stoffen en schadelijke vezels in niet herbruikbare meubelen, is nu door gezonde circulaire meubelen een waarde stroom gecreëerd. Meubelen zijn niet langer een kostenpost maar een investering en onderdeel van een duurzame bedrijfsstrategie. Zo krijgt afval net als goud en zilver waarde.

WAT ZIJN EVERUSE AKOESTISCHE BUREAUSCHERMEN?

EverUse is het circulaire isolatiemateriaal wat wordt gemaakt van papier en karton afval in de eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld. Doordat het circulaire product wordt geupcycled uit afval in plaats van nieuw gewonnen grondstoffen, heeft het een negatieve CO2 footprint en slaat het CO2 op in de constructie waarin het verwerkt wordt. De natuurlijke cellulose vezels zijn zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Het bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen als formaldehyde en inkt. Hierdoor wordt het mogelijk om gezonde akoestische meubel toepassingen te maken die bijdragen aan een gezonde en verantwoorde omgeving. EverUse is het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met Cradle to Cradle certificering.

AKOESTISCH CIRCULAIR PRODUCT GEMAAKT VAN AFVAL

De EverUse® Isolatieplaat is stevig en veerkrachtig en vormt de basis voor het akoestisch bureau scherm. Het innovatieve EverUse receptuur wordt geupcycled uit afval reststromen van papier en karton. Door het vervezelen van deze natuurlijke cellulose vezels ontstaat een wollig materiaal. Dit materiaal vormt de basis voor de EverUse circulaire isolatie producten. Uniek is dat het product zowel akoestisch als thermisch isoleert, zo lost het twee problemen op in een keer.  Het is verkrijgbaar als vlok, plaat, paneel of isolatie systeem. Met elk EverUse product dat u koopt, maakt u de afvalberg kleiner en het akoestisch en thermisch comfort in uw gebouw en werkomgeving groter.

ONGEËVENAARD QUA GELUID ABSORPTIE EN ISOLATIE

EverUse levert een waardevolle bijdrage bij het realiseren van akoestisch comfort. Absorberend als het gaat over geluidsoverlast door reflecties en het verkorten van de nagalmtijd. Isolerend als het gaat over het afschermen van een ruimte voor geluid van buiten naar binnen of andersom. Dankzij de wollige structuur en verende massa wordt geluid zeer goed geabsorbeerd zowel bij hoge als lage frequenties. Het frequentie gebied waar EverUse excelleert boven alle andere akoestische materialen is die van onze stem. Vaak de oorzaak van overlast in open kantoortuinen. Met een plaat van 4cm dikte is de absorptie 100%. Specificaties, eigenschappen en officiële testen zijn uitgevoerd door Cauberg Huygen ter onderbouwing van deze best in class performance en A rating.

GEZONDHEID

Het receptuur van EverUse bestaat uit natuurlijke cellulose en bevat geen schadelijke vezels of toxische stoffen, zoals formaldehyde of inkt. Als het eerste circulaire isolatiemateriaal ter wereld met een Cradle to Cradle certificaat, is het onze missie, om er voor te zorgen dat iedereen gezond en circulair kan gaan bouwen. Wij produceren zonder afval en voorkomen dat herbruikbare grondstoffen onbedoeld eindigen als afval in de verbrandingsoven, onder de grond of in onze oceanen. Zo voorkomen wij schade aan onze leefomgeving en leveren een actieve bijdrage aan het verminderen van milieuvervuiling, klimaatverandering en het uitputten van grondstofvoorraden. Ook scoort EverUse als Cradle to Cradle gecertificeerd materiaal hoog bij de evaluatie- en certificatiesystemen waarmee de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaald worden. LEED en BREEAM-NL kennen credits en punten toe aan Cradle to Cradle gecertificeerde producten die grondig onderzocht zijn en voldoen aan zeer strenge eisen  op vijf gebieden. Veilig en gezond materiaal gebruik – hergebruik van materialen – hernieuwbare energie en CO2 management – verbetering waterkwaliteit – sociale aspecten. Het product moet duurzaam geproduceerd worden en weer als grondstof kunnen worden gebruikt in een  biologische of technische kringloop.

CO2 REDUCTIE EN CO2 OPSLAG

Uw akoestische bureauscherm als opslagmedium van CO2. Doordat EverUse in de constructie van het bureauscherm verwerkt is worden de cellulose vezels als biomassa opgeslagen in het interieur. Voor elke kilo EverUse wordt 3,7 kilo Co2 opgeslagen. Wanneer we dit corrigeren voor productie en logistiek in de keten, heeft EverUse een negatieve CO2 footprint van -1 kg CO2/kg producten en draagt hiermee wezenlijk bij aan de reductie en opslag van CO2.

De waarden van EverUse akoestische bureauschermen:

HERBRUIKBAAR EN 100% CIRCULAIR

Circulair produceren zonder afval. EverUse is een materiaal ontwikkeling van 20 jaar. Vanuit de vezel ontworpen om 100% te kunnen worden hergebruikt. De circulaire productiefaciliteit in Sneek produceert zonder afval waarbij elke isolatieplaat volledig kan worden hergebruikt. Ook het snijverlies, wat normaal een kosten stroom is omdat afval verwerkt moet worden verandert in 15 minuten in een waarde stroom en wordt opnieuw een winstgevende circulaire isolatie plaat.

AFVAL ALS VALUTA

Stilte is goud waard. EverUse neemt als circulaire waardeketen verantwoordelijkheid voor haar hoge kwaliteit cellulose grondstoffen. Dus als u er klaar mee bent, gaan wij er mee door. Als EverUse uit de bureauschermen  wordt gehaald, wordt het gewogen en betalen wij de grondstofwaarde per kilo terug. Is de huidige waarde van het materiaal gestegen ten op zichten van de waarde op het moment van aanschaf dan profiteert u van deze extra opbrengst en ontvangt u dit net als een investering op uw bankrekening. Omdat u met veel liefde heeft gezorgd voor de grondstoffen krijgt u de waardering in plaats van een factuur met te betalen kosten voor het verwerken van afval. Op deze wijze gaan we samen verantwoord om met onze grondstoffen en gooien we niets meer weg. EverUse geeft hiermee als producent concrete invulling aan de wording van de circulaire economie en de realisatie van de afval loze maatschappij.

Verder lezen:

No items found.
alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.