Blog

DOE EENS DUURZAAM! SDG 12 verantwoorde consumptie en productie

Wetenschappelijke, pragmatische en inspirerende voorbeelden waarmee iedereen in het facilitaire werkveld aan de slag kan

Vandaag waren de opnames voor doe eens duurzaam! Een 17-delige videoproductie van FMN - Facility Management Nederland en Ifmec over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan de 17 duurzame ontwikkeldoestellingen van de Verenigde Naties, de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Het behalen van de SDG's is wereldwijd een enorme uitdaging en lukt alleen als alle bedrijven en instellingen zich hiervoor inspannen. Facility Management heeft op alle SDG's een grote invloed, maar hoe geven we daar in de praktijk invulling aan? Met een enorm enthousiasme en drive nam Yvette Watson vandaag de kijkers mee in de wereld van SDG 12, verantwoorde consumptie en productie.  

Vandaag gaven Koos Wagensveld (Hoogleraar aan de Radboud Universiteit, Lector aan de HAN en Academic Director van de master circulaire economie), Rob Klinkert (Senior Portfolio Manager Facility Management bij PwC), Tjeerd Steendam (Manager Ontwikkeling & Projecten bij FMHaaglanden) en Marc van der Heijden (directeur eigenaar TRIBOO en EverUse) wetenschappelijke,  pragmatische en inspirerende voorbeelden waarmee iedereen in het facilitaire werkveld aan de slag kan om dit prachtige vakgebied te verduurzamen.

#bethechange #samenversnellen #sharethefun #DoeEensDuurzaam #FM #SDG #FMNconnect #Ifmec  #circulairfm

SDG 12 – Verantwoorde consumptie en productie

De wereldbevolking groeit in een hoog tempo en daarmee ook het gebruik van natuurlijke bronnen voor consumptie en productie. Dit leidt tot uitputting van de aarde. Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger. Door efficiënter gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen kunnen we meer produceren met minder grondstoffen. Facilitaire afdelingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de grondstofstromen binnen organisaties en kunnen daarmee een positieve invloed uitoefenen op de keten.