Blog

DE CIRCULAIRE WHY VAN MARIELLE WEISSCHER VAN DUO+

Hoe mooi is het om je steentje bij te dragen aan duurzaamheid en circulaire economie. Zelf onderdeel van veranderingen te zijn.

Hoe mooi is het om je steentje bij te dragen aan duurzaamheid en circulaire economie. Zelf onderdeel van veranderingen te zijn en bewustwording bij anderen te creëren is gaaf. Zeker als je dan ook resultaat ziet binnen de organisaties waar je werkt, is dat de kers op de taart.

Duurzaamheid en circulaire economie, woorden die we elke dag wel ergens tegenkomen.

Drie jaar geleden had ik nog geen idee wat je allemaal van afval kan maken en hoe ik afval in mijn werk zou kunnen inzetten. Eenmaal in aanraking gekomen met enthousiaste mensen, die jou stimuleren net even anders te denken en daadwerkelijk stappen te maken, dan ontstaan er mooie dingen.

Het leuke van mijn vakgebied is dat je echt een verschil kan maken.

Wanneer je veel producten inkoopt voor een organisatie, kijk je steeds bewuster hoe die producten zijn gemaakt. Je vraagt de markt te veranderen, duurzame en circulaire producten aan te bieden. Wij maken daardoor het verschil.

Ik werk nu voor Duo+ als Facilitair Adviseur, de uitvoeringsorganisatie voor de Gemeenten Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel.

De gemeenten Uithoorn en Ouder-Amstel hebben hun facilitaire proces belegd binnen Duo+. Het mooie daarbij is dat ik voor twee gemeenten hele gave dingen kan doen. Duurzaamheid en circulariteit staan hoog op de politieke agenda’s, maar is ook een gevoelig onderwerp. Elke gemeente heeft zijn eigen identiteit, maar ook zijn eigen politieke agenda en drijfveren. Je wilt daar je bijdrage aan leveren. Met ruim 42.000 inwoners zetten deze gemeenten als eerste concrete stappen om haar circulaire ambities zichtbaar te maken in haar kantoorinrichting en bedrijfsvoering. We hebben 780 kilo plastic afval omgezet in 52 circulaire NOTRASH scheidingsstations in samenwerking met TRIBOO.

Door verantwoordelijkheid te nemen om circulaire en duurzame producten te gebruiken dragen we ons steentje bij om de verspilling te stoppen.