Blog

DE CIRCULAIRE NO ELECTRIC WERKPLEK VAN DICKJAN HOOGSTRATEN

Ik wil een healthy and happy office creëren waarbij de gezondheid van mijn medewerkers, oog voor het milieu en circulariteit de hoofdrol moeten spelen.

Sinds kort werkt Dickjan Hoogstraten aan een circulaire no electric zit sta werkplek. Hij is een multi ondernemer, bewustzijnscoach, kunstenaar en staat iets anders in het leven dan de gemiddelde burger. Als directeur van Hoogstraten Verpakkingen in Gorinchem was de werkomgeving toe aan vernieuwing, Dickjan wilde een healthy and happy office creëren waarbij de gezondheid van zijn medewerkers, oog voor het milieu en circulariteit de hoofdrol moesten spelen. Zijn keus voor werkplekken viel op de No Electric zit sta bureaus van TRIBOO.    

GEEN STROOM, MINDER MATERIAAL EN GEZONDE GRONDSTOFFEN

Wat ik echt te gek vind aan de No Electric is dat je in een spilt second van zittend naar staand werken kunt veranderen. Zo’n snelle en eenvoudige hoogteverstelling heb ik nog nooit gezien. Daarnaast is het natuurlijk super dat het geen stroom kost en daarmee ook geen CO2 uitstoot veroorzaakt. Op de langere termijn verdien je zo ook weer geld terug en je belast het milieu niet. Een win win situatie.      

MATERIAAL WAT JE NIET GEBRUIKT HOEF JE OOK NIET HER TE GEBRUIKEN

Wat ik ook een sterke plus vind is het minder gebruiken van materiaal. Ik heb gekozen voor een #GREENGRIDZ bureaublad van 2000x800mm en 40mm dik. Hiermee heb ik een robuust ogend blad en bespaar ik 70% materiaal ten opzichte van een traditioneel massief bureaublad. De CO2 uitstoot ligt 60% lager. Daarnaast wordt het mechanisme van het bureau minder belast doordat het lichtgewicht #GREENGRIDZ blad ruim 20 kilo minder weegt. En simpel gezegd materiaal wat je niet gebruikt hoef je ook niet her te gebruiken.  

ZELFS OVER DE AFWERKING VAN HET #GREENGRIDZ BUREAUBLAD IS NAGEDACHT

De afwerking van het #GREENGRIDZ bureaublad is gedaan met ARPA FENIX Bloom, hierbij wordt ligninetechnologie toegepast voor het aanzienlijk reduceren van de hoeveelheid fenol opgenomen in de hars met 50%. Lignine is een natuurlijke polymeer gedefinieerd als de lijm die houtvezels samen houdt.

BUREAUSTOEL GEMAAKT VAN DE OUDE VISNETTEN UIT DE OCEAAN

De perfecte combinatie met het No Electric bureau was de ergonomische bureaustoel gemaakt van oude gerecyclede visnetten uit de oceaan. Ongeveer een kilo per stoel om precies te zijn. Net als het bureaublad heeft het een lichtgewicht ontwerp dat de impact op het milieu minimaliseert. Het onderstel is gemaakt van 100% gerecycled aluminium en door het eenvoudige modulaire ontwerp is zij makkelijk te demonteren en te onderhouden. Je kan alle onderdelen van der stoel vervangen of upgraden in plaats van de stoel als geheel te vervangen. Dat spreekt mij erg aan.

Al met al kan je wel zeggen dat je met de aanschaf van een gezonde en circulaire No Electric werkplek zelf een bijdrage kunt leveren bij de wording van de circulaire economie en realisatie van de afvalloze maatschappij. En daar ben ik trots op!