Blog

50% MINDER VERVOERSBEWEGINGEN EN 60% LAGERE CO2 FOOTPRINT DOOR GEBRUIK LICHTGEWICHT #GREENGRIDZ BUREAU- EN TAFELBLADEN

Doordat u de keuze maakt voor innovatieve #greengridz bureau- en tafelbladen bij de circulaire inrichting van uw kantoor of bedrijfsruimte, draagt u bij aan het significant verminderen van transportbewegingen en de uitstoot van CO2.

Dagelijks worden er honderdduizenden massieve meubelpanelen vervoerd over de weg. Deze zware panelen, spaanplaat en multiplex, worden traditioneel toegepast als bladen voor bureaus en tafels. Door het gewicht van het materiaal kunnen de trailers, die gebruikt worden voor het transport, slechts voor 50% beladen worden. In Nederland is het maximum gewicht van een vrachtwagen inclusief lading gesteld op 50.000 kilo.

Met #GREENGRIDZ is dit een heel ander verhaal. Door het lichte gewicht kunnen de trailers 100% beladen worden. In de praktijk betekent dit dat er maar 1 wagen de weg op gaat in plaats van 2. Dat scheelt de helft in kilometers, brandstof en CO2.

Richt vanaf vandaag je kantoor anders in met #GREENGRIDZ bureau- en tafelbladen. Draag aantoonbaar bij aan de Europese duurzaamheidsdoelstellingen en maak samen met ons impact bij het verminderen van het gebruik van materiaal, CO2 en afval.