Blog

RICHT JE KANTOOR CIRCULAIR IN MET EEN STUKJE DIJKZIGT ZIEKENHUIS

Op het eerste oog zal je niet zeggen dat de tafel is gemaakt van afval en dat is precies de bedoeling.

Het voormalige Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam wordt gesloopt. Niet met bulldozers en sloopkogels, maar steen voor steen. Het Erasmus MC, waar het Dijzigt onder valt, koos voor circulaire sloop en bedraagt een goede 85.000 vierkant meter. En dus krijgen deuren, plafondplaten en kozijnen uit het ziekenhuis een tweede leven. Als het gaat over de deuren hebben MSO Circulair, TRIBOO en Erasmus MC de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk waarde te halen uit de grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden. De circulaire Dijkzigt ontmoetingstafel is hiervan het spraakmakende voorbeeld. Hoe waardeloos afval verandert in waardevolle circulaire kantoorinrichting.    

VAN 3 DEUREN MAAK JE 1 CIRCULAIRE ONTMOETINGSTAFEL

MSO Circulair, de circulaire organisatie binnen MSO Group (Meuva, Schotte, Oranje) organiseert voor de hele groep dat alle vrijkomende materialen uit de sloop zo circulair mogelijk worden hergebruikt. Het project Erasmus telt zo’n 2500 deuren waarvan 95% niet de juiste afmetingen heeft om in een circulaire nieuwbouw opnieuw te worden toegepast. Hierdoor zijn zij gaan kijken naar wat er verder mogelijk is met deze deuren. Al snel kwamen zij erachter dat het deurbeslag, de deurdrangers en rvs schopplaten wel goed hergebruikt konden worden. Maar nog steeds hielden ze dan de deur zelf over. TRIBOO upcyclede de deuren en ontwierp en bouwde een waardevolle circulaire oplossing, de ontmoetingstafel Dijkzigt.  

ONTMOETINGSTAFEL DIJKZIGT EEN SPRAAKMAKEND DESIGN EN GEMAAKT VAN AFVAL

Met een spraakmakend design is de Dijkzigt tafel leverbaar in verschillende maten. 2 deuren voor een afmeting van 2000 x 1000 mm, 3 deuren voor 2750 x 1200 mm,  3 deuren voor 3000 x 1000 mm en totaal 4 deuren voor een afmeting van 4000 x 1000 mm.

JE ZIET NIET DAT HET AFVAL IS GEWEEST

Op het eerste oog zal je niet zeggen dat de tafel is gemaakt van afval en dat is precies de bedoeling. 2, 3 of 4 deuren zijn er nodig om 1 circulaire ontmoetingstafel te maken. Gelegd in een spraakmakend patroon zorgt deze tafel voor een sprankelende uitstraling.

MODULAIRE ONTMOETINGSTAFEL ONTWORPEN OM TE KUNNEN VERANDEREN

Bij het ontwerp was het uitgangspunt om een robuuste tafel te maken die langdurig gebruikt kan worden en moet kunnen veranderen als dat gewenst is zonder de hele tafel te vervangen. De houten delen van de deuren zijn aangebracht op een groot modulair paneel. Dit paneel biedt de mogelijkheid om het blad te wisselen en te vervangen voor een ander blad gemaakt van afval. Zo is het niet langer nodig een complete tafel te vervangen maar kan de tafel simpelweg van uitstraling veranderen door het vervangen van een paneel.

TAFEL GEMAAKT IN NEDERLAND MET NEDERLANDSE VAKMENSEN

De tafel is gemaakt in Nederland door Nederlandse ambachtslieden die met veel liefde hebben gewerkt aan een mooie uitstraling van de tafel. Iets waar we erg trots op zijn. Doordat de tafels gemaakt zijn in eigen land behouden we vakmanschap en zorgen voor werkgelegenheid. Daarnaast zijn de gemaakte kilometers minimaal en dat scheelt weer CO2. Een win win win situatie dus.  

IEDEREEN KAN NU EEN STUKJE DIJKZIGT KOPEN OM HET KANTOOR CIRCULAIR IN TE RICHTEN

Er is een enorme voorraad van grondstoffen in Rotterdam die opnieuw gebruikt kan worden om Nederlandse kantoren circulair in te richten. Daarom komen de geoogste grondstoffen nu beschikbaar voor iedereen. Vanaf nu kan je als  organisatie de circulaire economie zichtbaar maken in jouw interieur. Door een spraakmakende ontmoetingstafel te gaan gebruiken met de deuren die zijn geoogst uit het oude Dijkzigt ziekenhuis. Alle deuren  zijn gedemonteerd en de waardevolle grondstoffen zijn veilig opgeslagen in de kluizen van TRIBOO. Klaar om opnieuw tot spraakmakende ontmoetingstafels te worden gemaakt. Samen leveren we een bijdrage bij het stoppen van verspilling en het reduceren van CO2.

SAMEN MAKEN WE DE CIRCULAIRE ECONOMIE EN AFVALLOZE MAATSCHAPPIJ ZICHTBAAR IN HET INTERIEUR VAN DE NEDERLANDSE KANTOREN.