Blog

MAAK IN 2023 HET VERSCHIL MET CIRCULAIRE #GREENGRIDZ BUREAUS EN TAFELS GEMAAKT MET MINDER MATERIAAL, MINDER CO2 EN MINDER AFVAL

Met elke werk- of ontmoetingsplek die u inricht op het kantoor of thuis kunt u een enorme bijdrage leveren bij het verminderen van het gebruik van materiaal en het reduceren van CO2. Nog elke dag worden er bureaus en tafels uitgerust met traditionele zware massieve bladen gemaakt van spaanplaat. Gemiddeld wegen deze bladen in een afmeting van 1600x800mm ongeveer 25 kilo. Met de lichtgewicht #greengridz bureaubladen weegt hetzelfde blad met betere eigenschappen nog maar 7 kilo. Dat is een verschil van 18 kilo materiaal per blad wat niet meer gebruikt hoeft te worden. Het materiaal is niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken. Meer circulair en duurzaam als dat gaat het niet worden.  

Als we alle bureaus en tafels in onze kantoren, thuiswerkplekken, scholen, winkels en horeca uitrusten met #greengridz dan kunnen we samen wereldwijd jaarlijks miljarden kilo’s materiaal en CO2 besparen door over te stappen van massieve naar lichtgewicht tafelbladen. Op deze manier geven we praktische invulling aan #SDG12 en schuift Earth Overschoot Day dag voor dag naar achteren. Simpelweg door een andere keuze te maken.