Projecten

RIBW pioniert met circulaire inrichting in de zorg

Binnen het RIBW staan 500 zorgprofessionals voor de cliënten klaar. Maar die doen dat nooit alleen. Vaak zijn er ook specialisten vanuit andere organisaties betrokken.

HET VERHAAL VAN HET RIBW

Binnen het RIBW staan 500 zorgprofessionals voor de cliënten klaar. Maar die doen dat nooit alleen. Vaak zijn er ook specialisten vanuit andere organisaties betrokken. Het RIBW gelooft in de kracht van al deze zorgmensen. Daarom faciliteert ze hen optimaal met dit innovatieve wijk-werkconcept. Want als je ‘zorgmensen’ samenbrengt, regelen ze het zelf. Zij weten exact wat nodig is en zijn gedreven om de kwetsbare wijkbewoners optimaal te ondersteunen. Dat is de centrale gedachte achter dit innovatieve concept.

INNOVATIEF CIRCULAIR CONCEPT

RIBW Brabant heeft gekozen om het concept samen met circulaire inrichter TRIBOO uit te werken. Dankzij de circulaire supply chain van TRIBOO werd alle inrichting in het wijk-werkconcept gemaakt van afval en wordt deze aan het einde van de levensduur weer teruggenomen. 

Er staan stoelen van oude koelkasten, tafels geperst van dakramen en lampen gemaakt van oude cd’s (1050 kilo). Alle vaste inrichting, zoals de keuken en de zitjes, zijn gemaakt van platen van oude sap- en melkpakken (1500 kilo). In totaal is meer dan 2500 kilo ge-upcycled in een spraakmakende inrichting.

Door de veranderingen in de zorg zijn innovaties als het wijk-werkconcept nodig. Niet alleen om beter zorg te faciliteren, maar ook om het flexibel en betaalbaar te houden. Bij t’ Sand is daarom gekozen voor een circulair concept. In dit circulaire concept worden grondstoffen voor altijd hergebruikt.

Er wordt dus nooit meer iets weggegooid. Het RIBW maakt gebruikt van het verwaardingsmodel van TRIBOO die aan het einde van de gebruiksduur de grondstofwaarde teruggeeft. Dankzij dit concept krijgt het RIBW aan het einde van de levensduur waarde terug en kan de inrichting flexibel mee veranderen met de behoeften.