circulaire projectenCirculair kantoor PostNL MyParcel

PostNL

Een circulair kantoor dat de mentaliteit van een innovatieve club mensen weerspiegeld.

lees verder

MyParcel & PostNL werken als eerste in Europa in een circulair kantoor

MyParcel, onderdeel van PostNL is de eerste pionier in Europa die in een circulair kantoor werkt. In een circulaire Challenge, samen met TRIBOO, is 1700 kilo oude postpakketten ge-upcycled naar een spraakmakend, circulair kantoor met 80 werkplekken.

In 2010 werd MyParcel opgericht. Voor die tijd waren we webwinkeliers. Leuk werk, alleen de verzendsoftware van de grote verzenders werkte niet mee. Te traag. Te complex. Het gevolg? Verzenden werd een dagtaak, terwijl we wilden ondernemen. Dat was de drive om eigen software te maken. Software die wél rekening hield met onze wensen.

Dat lukte! Andere webwinkeliers die de software zagen, waren meteen enthousiast. Zo werd het idee geboren om MyParcel te starten: een bedrijf dat producten en diensten ontwikkelt die het werk van webwinkeliers makkelijker maakt vanuit de overtuiging dat e-commerce voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Inmiddels zijn heel wat van onze dromen uitgekomen. MyParcel helpt met 80 collega’s elke dag meer dan 10.000 webwinkeliers. Inmiddels hebben we zelf geen online shops meer, maar diep in ons hart blijven we webwinkelier, want dat blijft het mooiste dat er is, toch?

Circulaire pionier die durft te veranderen

Door de groei van MyParcel en het samengaan met PostNL was een spraakmakende omgeving nodig die recht doet aan de eigen identiteit en cultuur. Waar traditionele bedrijven hun kantoor inrichten volgens de gebaande paden, heeft MyParcel gekozen voor TRIBOO. Wij zijn een circulaire inrichter die mensen in beweging brengt en afval upcycled in omgevingen waar over gepraat wordt.

My Parcel en PostNL verzamelde 1700 kg oude postpakketten vanuit de eigen afvalstromen. TRIBOO  upcyclede de vezels en transformeerde deze in bureaus, tafels en kasten. De blikvanger is het gepersonaliseerde MyParcel bureau. Dit bureau is volledig gemaakt van de oude postpakketten en deze zie je ook terug in het design.

Dit idee komt uit de mensen van MyParcel zelf. Zij zien het postpakket als de kern van de organisatie. Nu worden ze daar elke dag aan herinnerd en is er een verbondenheid met de werkvloer in het circulair kantoor.


Het unieke bureau bevat geen giftige stoffen. Het is dus veel gezonder om aan te werken. In plaats daarvan bestaat het bureau uit goede materialen die makkelijk hergebruikt kunnen worden. Nadat de afgesproken levensduur is bereikt kunnen de supervezels, die ooit afval waren, een volgend leven krijgen.

Met behulp van de innovatieve technieken uit onze circulaire HUB’s krijgt elke vezel een plek in een nieuwe vorm. Dit doen we zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen

Alle circulaire projecten

Blijf op de hoogte van nieuwe projecten

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.