circulaire projectenCirculair inkopen met Triodos en CBRE

CBRE

Circulair vergaderen en lunchen op meubels van afval voor de duurzaamste bank van Nederland.

lees verder

Triodos en CBRE pionieren met circulair inkopen

CBRE, Triodos Vastgoedfonds en Cairn zijn de eerste pioniers uit de vastgoed wereld met een object met twee circulaire vergaderzalen. De huurders van dit object kunnen vergaderen in een unieke, spraakmakende omgeving, gemaakt van 700 kilo cellulose afvalvezels.

Omdat CBRE en Triodos circulair inkopen worden alle grondstoffen aan het einde van de gebruiksduur weer teruggehaald en opnieuw verwerkt. Triboo neemt hiervoor de verantwoordelijkheid met haar circulaire supply chain.

CBRE werkt wereldwijd met 75.000 mensen aan vastgoedvraagstukken, actueel en voor de toekomst. Een toekomst waarin vastgoed een grotere impact krijgt op het welzijn en de productiviteit van mensen, want een omgeving heeft meer invloed dan je denkt.

Daarom beheert CBRE ook het vastgoed voor Triodos. Triodos werkt voornamelijk met bedrijven die een gezond milieu en gezonde natuur nastreven. Bedrijven die de verandering inzetten naar socialer en duurzamer ondernemen. Mensen die snappen dat bedrijven er niet alleen zijn om geld te maken.

Gezamenlijk met assetmanager Cairn hebben we deze ambities tastbaar gemaakt in een gezonde, circulaire omgeving

Gezonde werkomgeving

Een werkomgeving waarin de mens centraal staat maakt een enorm verschil als het aankomt op de gezondheid en effectiviteit van medewerkers. Daarom zet CBRE zich in om gezonde kantoren voor iedereen mogelijk te maken. Door kennis te delen, maar ook door continu nieuwe, innovatieve partners aan zich te binden.

Partners als TRIBOO die met hun circulaire supply chain nieuwe technieken en materialen toepassen, zodat we de maximale waarde uit grondstoffen kunnen halen, zonder de natuur verder aan te tasten. Zo pakken klant en leverancier samen de verantwoordelijkheid. Dat is de essentie van circulair inkopen.

Circulaire pionier die blijft zoeken

Addy van Zoelen, Senior Technical Manager Property Management bij CBRE, is continu opzoek naar nieuwe materialen voor een gezonde omgeving voor zijn klanten. Materialen die geen gifstoffen bevatten, mensen niet ziek maken tijdens het verwerken en zo worden ingezet dat ze een eeuwig leven hebben.

Zo kan hij als circulaire pionier een steentje bijdragen aan het milieu. Niet alleen omdat CBRE daar verantwoordelijkheid voor wil nemen, maar ook omdat Addy zich inzet om een mooie wereld voor zijn kinderen achter te laten.

Pioniers als Addy maken de verandering mogelijk, door hun nek uit te steken. Door verder te kijken, waar anderen stoppen. ‘Als je genoegen neemt met wat er al is, kun je klanten prima helpen. Voor mij is dat niet genoeg.’

‘Je moet altijd blijven doordenken en doorzoeken naar mogelijkheden waarop je grondstoffen kunt hergebruiken'

‘Je moet altijd blijven doordenken en doorzoeken naar mogelijkheden waarop je grondstoffen kunt hergebruiken op een zuinigere manier. Zo kun je, zonder de natuur te belasten, de hoogst mogelijke waarde creëren voor mensen en bedrijven. Daarom pionier ik met circulair inkopen.’

Mooie bedrijven ondersteunen

Addy zit precies op de juiste plek. CBRE is een werkgever die veel ruimte geeft om te zoeken naar de beste oplossingen. Combineer dat met een fantastische samenwerking met duurzame opdrachtgevers als Triodos en assetmanager Cairn, en er kunnen bijzondere veranderingen mogelijk worden gemaakt.

‘Ik had geen moeite om iedereen enthousiast te krijgen over TRIBOO als partner. TRIBOO is een partij die een heel eigen visie heeft op circulaire materialen en er niet over praat, maar het gewoon doet. Dat sluit perfect aan bij de duurzame ambities van CBRE, TRIODOS en Cairn.

Dankzij de samenwerking maken we het vastgoed van Triodos duurzamer, verkleinen we de carbon footprint en lossen we het afvalprobleem op. TRIBOO heeft vergaderzalen ingericht met meubels, gemaakt van cellulose afvalvezels. En dit is pas het begin.’

Alle circulaire projecten

Blijf op de hoogte van nieuwe projecten

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.